4 natuurlijke supplementen die je kunnen helpen met een betere nachtrust

Een goede nachtrust is iets wat heel belangrijk is. Hoe beter je slaapt hoe beter je overdag kan functioneren in je dagelijkse bezigheden.

We kennen het gevoel allemaal wel als we een keertje minder hebben geslapen dan dat we ‘normaal’ doen. Je voelt je ellendig en hebt nergens zin in om actie te ondernemen. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je functioneren in je werk maar ook in je huidige relaties. Als je namelijk minder hebt geslapen dan kan je gevoelig zijn voor negatieve prikkelingen, wat zich kan uiten naar irritatie en spanning in je relatie.

Hieronder staan een aantal natuurlijke supplementen die kunnen helpen om beter in slaap te komen maar ook dieper te slapen. Hou er rekening mee dat dit niet dé oplossing is voor je slaapprobleem. Mocht je ernstige klachten hebben is het geadviseerd naar je huisarts te gaan om dit te bespreken.

  1. Wietolie

Het klinkt misschien een beetje apart of zelfs afstandelijk maar wietolie is iets wat zeker kan helpen en tegenwoordig ook steeds meer geaccepteerd wordt als hulpmiddel bij het slapen. Wietolie is een natuurlijk product waar THC in zit, dit geeft een ontspannen en rustgevend gevoel. Een aantal druppels zou al moeten helpen om ontspannen te raken. Een andere versie van Wietolie is CBD Olie, hierin is het stofje THC weggelaten waardoor je geen ‘high’ kan krijgen.

 

  1. Melatonine

Dit is een stofje dat je eigen hersenen aanmaken en het geeft eigenlijk een seintje aan je hersenen dat je moet gaan slapen. Het stofje wordt natuurlijk aangemaakt bij een normaal slaappatroon in de avond waardoor je dus sneller inslaap valt. Soms hebben mensen een onrustig slaappatroon waardoor het stofje melatonine minder wordt aangemaakt.

 

  1. Valeriaanwortel

Dit is een natuurlijk product wat wordt gewonnen uit de kamperfoeliefamilie wat een plant is. Deze plant werd al 2000 jaar geleden gebruikt als kruid tegen slaapproblemen. Het geeft een ontspannen en rustgevend gevoel.