HN  web solutions
Image default
Eten en drinken

5 voedselproducten die kunnen helpen bij het slapen gaan

Ben jij iemand die last heeft van slaapproblemen. Dit door een verkeerd bed, veel stress of geen ritme? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven. Over het algemeen is het niet goed om net voor het slapen gaan te eten, maar er zijn uitzonderingen. Zo zijn er bepaalde voedselproducten die slaapverwekkend kunnen werken. Deze voedselproducten hebben namelijk enkele eigenschappen die kunnen helpen om sneller in slaap te vallen. In deze blog worden 5 voedselproducten genoemd, maar er zijn er nog veel meer.

Bananen?

Ja bananen. Dit klinkt misschien raar, maar een banaantje voor het slapen gaan kan wonderen verrichten. Bananen hebben namelijk bepaalde stoffen die bekend staan te helpen bij het makkelijker in slaap komen. De stoffen waar je aan kunt denken zijn melatonine, serotonine, magnesium en tryptofaan.

Walnoten

Net als bananen bevatten walnoten tryptofaan en serotonine. Deze stofjes helpen bij het slapen. Verder bevatten walnoten ook aminozuur. Een klein handje vol met walnoten kan wonderen doen en is ook nog een lekkere avondsnack. Verder zijn walnoten niet ongezond en kun je ze ook verwerken in een toetje.

Koolzaadhoning in de warme melk

Honing in melk klinkt misschien raar, maar koolzaadhoning in de warme melk kan heerlijk zijn voordat je naar bed gaat. Deze warme melk met koolzaadhoning wordt ook wel een slaapmutsje genoemd. Dit komt omdat het voor rust en warmte zorgt. Een lekker middel wat je net even wat sneller aan het slapen kan brengen. Deze honing herken je aan haar witte kleur en de vrij neutrale smaak. Naast de melk kun je er ook nog voor kiezen om de koolzaadhoning toe te voegen aan een boterham. De honing is namelijk zeer smeerbaar. Pas wel op met hoeveel je in de warme melk of thee doet. Te veel honing zorgt er namelijk voor dat je veel suiker binnenkrijgt en dit geeft juist energie waar je niet op zit te wachten.

Gember

Gember is niet voor iedereen. Dit product heeft een eigenaardige smaak waar niet veel mensen van houden, maar als je het leert te drinken kom je erachter dat er veel mooie eigenschappen aanzitten. Gember kalmeert namelijk de maag en darmen. Op die manier krijg je lichaam rust en kan je sneller in slaap vallen. Dit is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor gemberthee voor het slapen gaan.

Volkoren brood

Een klein sneetje volkoren brood kan helpen net voor het slapen gaan. Dit sneetje zorgt er namelijk voor dat je lichaam insuline aanmaakt. Insuline helpt de tryptofaan in de hersenen af te leveren. Deze tryptofaan wordt dan omgezet in serotonine, wat zoals eerder gezegd slaapverwekkend is. Om optimaal te zijn kan je er natuurlijk ook voor kiezen om iets van beleg op het brood te doen. Dus denk bijvoorbeeld aan die koolzaadhoning of aan een paar plakjes banaan.