HN  web solutions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Explanimation video’s in het onderwijs

Explanimation video’s in het onderwijs

Een paar jaar geleden was het nog revolutionair als je in de klas iets “digitaals” deed. Door corona hebben we geleerd dat digitaal niet iets is voor “erbij”, maar dat het echt de ruggengraat van het onderwijs kan zijn.

Het was slechts een kwestie van tijd. Ook zonder corona. De pandemie heeft slechts een paar (bestaande) trends versneld.

Zelfstandiger leren

21st century skills en “leren leren” nemen in het onderwijs een steeds prominentere plaats in. Studenten en leerlingen krijgen steeds meer eigen verantwoordelijkheid. Daarbinnen past het niet dat iedereen op hetzelfde moment dezelfde les krijgt. Met explainer video’s biedt je de content aan, zodat de leerling deze tot zich kan nemen wanneer hij of zij er aan toe is.

Explanimations zorgen voor (positieve) reuring

Reuring in de klas is onvermijdelijk. Als je les te saai is ontstaat die vanzelf doordat leerlingen onrustig worden. Met explanimations kun je ervoor zorgen dat die reuring ontstaat wanneer jij dat wilt. Explanimations geven plezier, en helpen de energie van de groep te richten op betere leerprestaties.

Explanimations spelen docenten vrij

Als docent kun je maar een ding tegelijk. Of je legt theorie stap-voor-stap uit, of je geeft individuele begeleiding. Door de basale instructies “uit te besteden” aan animatievideo’s geef je de docent ruimte om meer tijd te besteden aan de leerling die het echt nodig heeft. Ondertussen werken de sterkere leerlingen zelfstandig verder.

Meer weten over de kracht van explanimations in het onderwijs of wil je een explanimation laten maken? We vertellen je er graag over.

Gerelateerde artikelen

Bescherm de adem

Outplacement maakt ontslag dragelijk

Met welk uurtarief van een schoonmaakbedrijf ga jij akkoord?