HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Het juiste kunstgras kopen: 4 slimme tips!

Het juiste kunstgras kopen is nog niet eenvoudig. U kunt veel verschillende soorten kunstgras kopen en niet iedere variant zal even goed passen bij uw wensen en eisen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment van Kunstgrasgigant, zodat u een indruk krijgt van hoe breed de keuze is. Hoe kiest u nu de variant die het best bij u past? Natuurlijk wilt u kunstgras kopen dat optimaal bij u past, nu en later. Kunstgras van goede kwaliteit gaat immers jarenlang mee zonder aan kwaliteit te verliezen. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden wanneer u een kunstgazon uit gaat kiezen. Wij geven u 4 belangrijke aandachtspunten.

1. De locatie van het kunstgazon

Komt het kunstgazon voornamelijk in de zon of juist in de schaduw te liggen? Dit is belangrijk om te weten met het oog op het kiezen van een kleur. De zon maakt het kunstgras lichter en feller van kleur, terwijl schaduw het tegenovergestelde doet.

2. Kunstgras kopen in de juiste kwaliteitsklasse

U kunt kunstgras kopen in verschillende kwaliteitsklassen. Er zit nog verschil in een goede kwaliteit en een optimale kwaliteit. Wilt u kunstgras aanschaffen om een mooi gazon te realiseren dat niet of nauwelijks belast gaat worden? Dan is een goede kwaliteit voldoende. U kiest beter voor een optimale kwaliteit wanneer het kunstgazon wel vaak en/of zwaar belast gaat worden.

3. De hoogte van het kunstgras

Iedere soort kunstgras heeft een eigen hoogte, ook wel de poolhoogte of vezelhoogte genoemd. Het is belangrijk om hier goede aandacht aan te besteden. Te lange sprieten, langer dan 4 centimeter, gaan vaak snel plat liggen en dit is niet erg mooi. Te korte sprieten zorgen er juist weer voor dat het kunstgras er niet realistisch uitziet. Het staat allemaal té netjes. Het meest realistische kunstgras heeft een hoogte tussen de 3 en 3,5 centimeter.

4. Kunstgras kopen in de juiste kleur

We hebben net al even genoemd dat het belangrijk is om de kleur af te stemmen op de locatie. Daarnaast is het goed om te weten dat u kunt kiezen voor kunstgras in een enkele kleur, maar ook voor soorten met sprietjes in meerdere kleuren. In de regel zijn kunstgrassoorten met sprieten in meerdere kleuren realistischer.

Vraag raad aan de expert voor meer advies

Ontvangt u graag meer advies over het kopen van het beste kunstgras voor uw tuin of balkon? Ga dan naar een van de tientallen vestigingen van de Kunstgrasgigant. Dit bedrijf heeft een ruim assortiment en veel ervaring met kunstgras. U rekent er dan ook altijd op deskundig advies om het beste kunstgras voor uw tuin te vinden.

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-pijnacker/