HN  web solutions
Image default
Woningen

Houten ramen kopen

 

Hoe u geld kunt besparen bij het kopen van kunststof ramen.
Bij het kopen van kunststof ramen heeft ieder van ons een vraag: hoe maak je de juiste keuze op basis van de verhouding tussen prijs en kwaliteit?

Tegenwoordig zijn PVC-ramen nog steeds een vrij duur genoegen, en een fout bij het kiezen ervan kan later voor aanzienlijke teleurstelling zorgen. Om dit te voorkomen, is het voldoende om één bekende populaire wijsheid in herinnering te roepen: een vrek betaalt twee keer. Maar het is helemaal niet nodig om de duurste ramen te kopen – problemen ermee kunnen op dezelfde manier gebeuren als met ramen van de middelste prijscategorie. Maar het is beter om te weigeren ramen te kopen met een fabelachtig lage prijs (het zijn dergelijke producten die meestal door raambedrijven in advertenties worden aangeboden om klanten aan te trekken). Dergelijke ramen kunnen worden gebruikt om een ​​koude veranda, bijgebouw, enz. Te beglazing, maar het is buitengewoon ongewenst om ze in woongebouwen te installeren: zelfs met relatief goede kwaliteit zijn dergelijke ramen meestal uitgerust met de goedkoopste fittingen, rubberen afdichting van lage kwaliteit, zwakke (soms zelfs afwezige) versterking, zwak handvat – in het algemeen de goedkoopste en, laten we zeggen, niet de beste kwaliteit.

Daarom stel ik voor om aandacht te besteden aan de vensters van de middelste prijscategorie. Maar ook hier is de keuzemogelijkheid erg groot en zijn er niet minder vragen. De eerste is hoeveel camera’s er in het raamprofiel moeten zitten: drie, vijf of meer?

Het is logisch om aan te nemen dat hoe meer camera’s er zijn, hoe “warmer” het venster wordt, aangezien met elke extra kamer niet alleen de interne luchtruimte van het profiel toeneemt, maar ook de dikte van de glaseenheid – een zeer belangrijke eigenschap voor een plastic raam. Maar, zoals de praktijk laat zien, is er geen tastbaar verschil tussen 5-kamer- en 3-kamerramen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen ze allebei dezelfde “verrassingen” opleveren, bijvoorbeeld bedekt met condens of ijs. En de reden voor deze problemen is dat het grootste deel van het warmteverlies in het PVC-raam niet via het profiel plaatsvindt, maar via het raam met dubbele beglazing.

Glazen eenheid
De dichtheid van glas is natuurlijk veel hoger dan die van plastic, en daarom wordt het warmer door vorst. En als in het midden van de glaseenheid de directe warmteoverdracht tussen de glazen wordt belemmerd door de luchtruimte, dan is langs de randen waar het frame (randzone) zich bevindt, de thermische isolatie minimaal. In dit gebied komt condensatie meestal het vaakst voor. Daarom, als u de keuze voor een raam met dubbele beglazing correct benadert, kunt u besparen op de dikte van het profiel, d.w.z. u kunt veilig een 3-kamer nemen.

Door het aluminium frame in de glasunit te vervangen door een kunststof frame, kunnen we het probleem van condensvorming in de randzone van de verpakking gedeeltelijk oplossen. Bovendien is het witte plastic frame esthetisch aantrekkelijker dan het metalen frame. Tegelijkertijd is het prijsverschil niet erg merkbaar – het venster zal ongeveer 150 roebel in prijs stijgen (prijzen kunnen in verschillende regio’s verschillen).

Doe Maar. Met moderne technologieën kunnen we de thermische isolatie-eigenschappen van het glas zelf verbeteren. Laten we hiervan profiteren. Wij bestellen dubbele beglazing met de zogenaamde TOP-coating. Wat het is? Dit is een heel dun laagje zilveroxide op een van de glasplaten (het dichtst bij de kamer) in de glaseenheid. Door zijn eigenschappen reflecteert een dergelijke coating koude (langegolf) stralen van de straat terug naar de straat, waardoor warme (kortegolf) stralen naar binnen komen. In de zomer, bij warm weer, heeft de TOP-coating het tegenovergestelde effect: het laat geen warme stralen binnen, waardoor het huis koel blijft. De energiebesparende TOP-coating heeft weinig effect op de lichttransmissie van glas en is visueel bijna onmerkbaar (van buitenaf zie je soms een blauwachtige tint van het glas).

Zo kunt u bij het bestellen van een kunststof raam besparen op een profiel (3-kamer in plaats van 5-kamer) door wat geld uit te geven aan een kunststof kozijn en TOP-coating in dubbele beglazing. Dergelijke besparingen zullen echter niet erg groot zijn, maar de kwaliteitswinst zal aanzienlijk zijn.

TOP-coating kan overigens niet op één, maar op twee glasplaten worden aangebracht. In dit geval zal het warmteverlies nog meer afnemen.

Bij het plaatsen van ramen met TOP is het belangrijk dat de installateurs ze correct oriënteren bij het plaatsen van dubbele beglazing. Dit kan eenvoudig worden gecontroleerd aan de hand van de stickers op de dubbele beglazing: let op – er moet een opschrift zijn “zijkant van de kamer”.

Houten ramen kopen

Nieuwe Ramen Kopen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0160-goedkope-aluminium-ramen.html