HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Jouw zendingen duurzaam maken? Zo doe je dat!

Jouw zendingen duurzaam maken? Zo doe je dat!

 

Nu het klimaat verandert en de aarde steeds verder opwarmt, zien steeds meer bedrijven in dat ze hun bedrijfsvoering moeten aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Meer en meer bedrijven kiezen voor een ‘groene bedrijfsvoering’ en doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel afgekort tot MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat tevens bekend als toekomstbestendig ondernemen. Hierin proberen bedrijven zoveel mogelijk rekening te houden met de drie pijlers Planet, People en Profit. Ook wel aangeduid als de 3 P’s. Bedrijven die toekomstbestendig ondernemen, proberen in hun activiteiten en processen zoveel mogelijk rekening te houden met thema’s als klimaatverandering en arbeidsomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de circulaire economie (recyclen, etc.), klimaatneutraliteit en inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer. Ook de verzending verduurzamen is een mooi voorbeeld hiervan. Heb jij een webshop en zou jij graag jouw zendingen duurzaam willen maken, maar weet je niet zo goed hoe je dat doet? Lees dan snel even verder!

 

Verpakkingen op maat

Helaas worden nog steeds ontzettend veel producten in een veel te grote verzenddoos met een hoop opvulmateriaal verzonden. Dit is erg jammer, want zo gaat er onnodig veel verpakkingsmateriaal verloren. Beter is het dan ook om gebruik te maken van verpakkingen op maat. Vandaag de dag hebben we gelukkig de keuze uit meerdere soorten en maten verzenddozen en andere verzendverpakkingen zoals luchtkussen en kartonnen enveloppen. Door dit ruimere aanbod is het makkelijker om een verpakking te vinden die als gegoten zit om het te verzenden product. Hierdoor gaat er minder verpakkingsmateriaal verloren en heb jij jouw eerste stapje gezet richting een duurzame zending.

 

Grote bestellingen in één keer verzenden

Sommige webshops bieden klanten de mogelijkheid aan om grote bestellingen die bestaan uit meerdere producten met verschillende verzenddata in meerdere keren te laten verzenden. Bijvoorbeeld wanneer enkele producten diezelfde dag al verstuurd kunnen worden, en andere pas een week later. Door zo’n bestelling op te splitsen heb je meer verpakkingsmateriaal nodig dan wanneer je alle producten in één doos kunt stoppen. Ook zal de bezorgdienst vaker op en neer moeten rijden naar hetzelfde adres, waardoor de CO2 uitstoot voor die bestelling toeneemt. Het beste is dus om grote bestellingen in één keer te verzenden. Zo bespaar je op verpakkingsmateriaal én scheelt het de bezorgdienst extra ritjes.

 

Vervang plastic door duurzamere materialen

Vooral plastic afval is een doorn in het oog. Regelmatig lees of hoor je over de enorme plastic soep in zee. Met name de dieren hebben hier zwaar onder te lijden omdat zij veelal verstrikt raken in het plastic afval dat door de mens wordt gedumpt. Gelukkig raakt men zich hier steeds meer van bewust en wordt plastic steeds vaker vervangen door duurzamere materialen. Plastic tasjes maken plaats voor herbruikbare katoenen of linnen tassen. En plastic paklijst enveloppen worden ingeruild voor papieren paklijst enveloppen. Wil jij jouw zendingen duurzaam maken? Neem dan eens al het plastic onder de loep en ga op zoek naar een duurzamer alternatief!

https://blokpackaging.com/