HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Kies de juiste sloten voor jouw woning

Bij nieuwbouwwoningen worden al standaard de beter beveiligde sloten geplaatst. Is jouw woning echter wat ouder, dan kan het zo zijn dat er ook nog verouderde sloten in zitten. Omdat alleen het afsluiten van ramen en deuren vaak niet voldoende is om inbrekers buiten te houden, kun je hier lezen hoe je jouw sloten kunt updaten.

Ga voor SKG*** en een sleutel met certificaat

Stichting Kwaliteit Gevelbouw maakt het herkennen van een inbraakwerend slot heel makkelijk, door het SKG logo met sterren. Dit logo kun je vinden aan de buitenkant van jouw slot en moet duidelijk zichtbaar zijn zonder iets los te draaien.

De sterren geven de klasse van veiligheid aan. SKG* is standaard inbraakwerend, SKG** is zwaar inbraakwerend en SKG*** is extra zwaar inbraakwerend.

Als je toe bent aan een nieuw slot, kies dan meteen voor een veiligheidscilinder met SKG***. Zowel SKG** als SKG*** bieden goede bescherming, maar SKG*** biedt daarbij bescherming tegen kerntrekken, één van de modernste inbraakmethodes.

Bij de sloten met twee of drie sterren zit in sommige gevallen ook een sleutel met certificaat; hier zit een speciale techniek in die de maker verborgen wil houden. Alleen door tonen en controleren van het certificaat kan een sleutel bijbesteld worden, je bent op deze manier dus beschermd tegen het kopiëren van jouw sleutel.

Door het kiezen voor een slot met de laatste beveiligingsmethoden, en daarnaast een sleutel met certificaat, doe je je uiterste best om ongewenste indringers buiten de deur te houden.