HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Labels nodig? Schaf een etiketten printer aan!

Labels kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zowel persoonlijk als zakelijk. Denk bijvoorbeeld labels voor etiketten van producten. Op deze etiketten staat de belangrijke informatie over het product zoals waarschuwingen, product beschrijving, barcode en instructies voor gebruik. Naast etiketten van producten kunnen labels ook gebruikt worden voor de organisatie. Wanneer je over veel verschillende soorten producten beschikt is het handig om dit netjes te organiseren, zodat je gemakkelijk alles terug kunt vinden. Deze labels zijn handig in o.a. bibliotheken, magazijnen of kantoren. Je kunt alle planken/ mappen netjes labelen en ordenen. Daarnaast kun je labels ook goed gebruiken voor prijsaanduidingen in winkels. Denk bijvoorbeeld aan kortingsinformatie die in winkels op producten of schappen geplaatst moet worden. Voor al deze soorten labels etiketten printers ideaal. In dit artikel ga ik je wat meer informatie geven over de verschillende soorten etiketten printers van Master Etiketten.

Wat is een etiketten printer?

Een etikettenprinter is een apparaat dat wordt gebruikt om etiketten af te drukken voor verschillende doeleinden, zoals het labelen van producten, verzendlabels, prijsaanduidingen, adreslabels etc. Met een etiketten printer kun je zelf het gewenste etiket samenstellen en uitprinten op het juiste materiaal. De verschillende soorten etikettenprinters zie je hieronder in het artikel.

Compacte etiketten printer

Een compacte etiketten printer is een kleinere en compacte printer. Deze printer is specifiek ontworpen voor het printen van etiketten. Ze zijn erg handig voor gebruik, omdat ze gemakkelijk draagbaar zijn. Daarnaast nemen ze maar weinig ruimte in beslag, wat erg praktisch is voor op een kantoor of in een magazijn. Wat een voordeel is, is dat de printers eenvoudig te bedienen zijn. Ze vereisen geen uitgebreide technische kennis, wat prettig is in gebruik. Daarnaast beschikken ze over diverse etiketten formaten. Dit is handig, want je kunt ze voor verschillende soorten etiketten gebruiken, of het nu grote verzend labels of kleinere prijsaanduidingen zijn.

Thermische printers

Thermische printers gebruiken warmte om tekst of afbeeldingen op een etiket te maken. Je hebt direct thermische printers. Deze gebruiken de warmte direct op het etiketpapier. Daarnaast heb je ook thermische transfer printers. Deze maken gebruik van een thermisch lint om de warmte via deze weg op het papier over te brengen. Deze etiketten printers zijn zo populair, omdat ze lage onderhoudskosten hebben en een hoge afdruksnelheid.

Laserprinters

De laserprinters gebruiken zoals je al kunt verwachten een laserstraal om een etiket te maken. Deze laserstralen gebruiken elektrostatisch geladen tonerdeeltjes om de inkt op het etiket te plaatsen. Ze maken etiketten van hoge en scherpe kwaliteit. Ze worden vaak gebruikt in kantooromgevingen.

Ik hoop u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben over de Master Etiketten printers