Serious game: ontwikkelen & leren wordt fun | APPelit

Serious game ontwikkelen: Hoe leren meer fun krijgt

Draag kennis of boodschap op leuke manier over

Van een simpel, uitdagend online spel tot een adembenemende virtualreality-experience… een serious game ontwikkelen loont. Waarom dat zo is? En wanneer u deze entertainende leermethode gebruikt? APPelit deelt haar ervaringen hieronder.

Waarom ‘n serious game ontwikkelen? Doelen halen

De kern van een serious game? Ontwikkel en leer al spelend. Waar interactieve games in het verleden er alleen waren voor vermaak, groeit het aantal e learning games (zoals de serieuze spellen ook wel heten) nu hard. Heel begrijpelijk, als u bedenkt dat gamen sowieso al enorm populair is. Hangt u doelen aan uw eigen serious game, dan ontwikkelen uw mensen en uw organisatie zich razendsnel op het gekozen vlak.

Serious game ontwikkelen: welk doel hebt u?

Brede mogelijkheden

  • Betere ethische keuzes: dilemmatraining

  • Betere prestaties/ontwikkeling: opleidingsprogramma

  • Voor personeelswerving: assessment games

  • Voor managersgroei: leiderschapstraining

  • Verandering versoepelen: veranderproces-games

In de praktijk ervaren we ook dat veel organisaties hun medewerkers snel op een bepaald kennisniveau willen hebben. Of dat er concrete doelen liggen op het gebied van verkoop of samenwerking. Wat uw doel ook is, u slaagt met seriousgaming. Ontwikkelen hiervan doen we graag voor u op maat.

Voorbeelden van succesvolle serious games | Zo kunnen we ook úw serious game ontwikkelen

Twee heel bekende voorbeelden van serious games zijn Wordfeud en World of Warcraft. Wat deze spellen zo succesvol maakt? Dat zit in de aantrekkingskracht en de uitdaging. Die laatste game is bijvoorbeeld heel realistisch. Omdat die in 3D is, voelt u de spanning; het schieten gebeurt echt om u heen. Zeker als u een VR-bril gebruikt. Bij het woordspelletje zit de kracht in de simpelheid en de sociale kant. Een serious game ontwikkelen leverde in beide gevallen op dat de spelers veel leren.

Serious game ontwikkelen versus training houden | Heeft lesgeven nog wel zin?

Uit wetenschappelijk onderzoek van onder meer TNO blijkt: lessen of trainen in de klas werkt minder goed dan kennis opdoen en oefenen via een serious game. Ontwikkelen van zo’n game loont alleen daarom al. Toch zijn er meer redenen om hiervoor te kiezen. Want in de praktijk blijken de spelers op deze manier ook veel liever aan de slag te gaan met de kennis. En die onthouden ze vervolgens ook nog eens beter.

Top 5 sectoren | Zij lieten al ‘n serious game ontwikkelen

  1. Defensie & veiligheidssector

  2. Communicatie/marketingsector

  3. Gezondheidszorg

  4. Overheid

  5. Onderwijs

Werkt uw organisatie in bovenstaande sectoren? Dan kent u vast allerlei geslaagde voorbeelden van partijen die ook een serious game lieten ontwikkelen. Handelt u in een andere sector? Ook daar werken de computersimulaties perfect. Immers, als u mensen de keus geeft tussen leren via boeken, powerpoints en saaie lessen óf via een game, dan weet u het wel…. toch?

Hoe gaan we uw serious game ontwikkelen? Brainstormsessies als basis

Of u nu kiest voor klein en prikkelend of groots en meeslepend, een serious game laten ontwikkelen doet u niet dagelijks. Dan wilt u wél zeker weten dat het goed gebeurt. Die garantie krijgt u bij APPelit. Want voor wij uw serious game ontwikkelen, leggen we eerst de basis. Dat doen we via twee brainstormsessies.

  1. Bridgesessie: Kern van deze sessie is achterhalen waar uw organisatie nu staat en waar u naartoe wilt.

  2. Jumpsessie Kern van deze sessie is op een rij zetten hoe we bovenstaande samen mogelijk maken

Zullen we levelen? Samen uw eigen serious game ontwikkelen

Op elk niveau bouwen we spellen die uw mensen laten leren. Van level tot level groeien ze zo steeds een beetje meer. Belangstelling? Vul dan hieronder uw gegevens in, zodat we binnenkort vrijblijvend kunnen levelen.

https://www.appelit.com