HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Stappenplan voor jouw nieuwe, ideale trapleuning!

Het uitzoeken van een nieuwe trapleuning kan soms best een lastige opgave zijn. Je wilt natuurlijk dat hij veilig is, maar hij mag ook wel een beetje mooi in het interieur passen. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer of het een, of het ander, maar kun je met een gerust hart voor allebei kiezen. Alleen, hoe pak je het kopen van je nieuwe trapleuning nu goed aan? In dit artikel geven we je een handig stappenplan, waarmee je snel een passende oplossing kunt vinden. Je nieuwe trapleuning kopen was nog nooit zo makkelijk.

 

Stap 1: Bepaal het materiaal

Het materiaal is het belangrijkste onderdeel van je nieuwe trapleuning. Het bepaalt namelijk grotendeels de look én feel van de trap. Het materiaal van de leuning kan ervoor zorgen dat het de rest van je woning complementeert, of daar juist afbreuk aan doet. Let bij het kiezen van het materiaal dus op de uitstraling van de rest van je interieur en laat dat meewegen in je materiaalkeuze. Ook het gevoel dat de trap geeft wordt bepaald door het materiaal. Een houten trapleuning voelt bijvoorbeeld heel anders aan dan een trapleuning die uit RVS vervaardigd is. De keuze uit materialen is tegenwoordig ontzettend ruim. De standaard houten en RVS trapleuningen zijn vrijwel overal te vinden. Specialisten zoals trapleuningexpert.nl bieden zelfs nog wat uniekere materialen aan. Wat dacht je van een boomstam trapleuning, of eentje gemaakt van steigerbuizen?

 

Stap 2: Bepaal de uitvoering

Trapleuningen hoeven zeker niet standaard te zijn, al helemaal niet qua uitvoering. Waar je vaak nog aan een trapleuning denkt als een simpele, rechthoekige balk, hoeft dat allang niet meer. Natuurlijk behoort zo’n vorm wel nog steeds tot de opties. Je kunt ook kiezen voor een sierlijke en afgeronde trap, of voor een stoere en brede trapleuning. Ook hier heb je keuze genoeg, zodat je de leuning mooi af kunt stemmen op je eigen wensen.

 

Stap 3: Bepaal de kleurstelling

Ook niet onbelangrijk: de kleur van je nieuwe trapleuning. Dit kan je interieur nogmaals maken of breken. Werk je in je hele huis al met zwarte tinten en meubels, is het wel zo mooi de trapleuning in deze kleur af te maken. Qua kleuren heb je keuze te over. Basiskleuren als zwart, wit en zilvergrijs zijn vrijwel altijd beschikbaar op materialen zoals RVS. Heb je gekozen voor een houten uitvoering, kun je vaak kiezen uit de oorspronkelijke houtkleur of deze laten behandelen tot een andere kleur. Dit kan een white wash worden, maar ook naar de kleur van een (donkere) eikenboom of een mahonie.