HN  web solutions
Image default
Zakelijk

Strategieën voor continue groei: het bevorderen van duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

Hoe verleid je werknemers om proactief aan hun eigen employability te werken? Dat is een goeie vraag. Een dilemma waar veel werkgevers tegenaan lopen. Want wat als je in ze investeert en ze stappen op? Of wat als je dit niet doet en worstelen ze met onvoldoende kennis? Natuurlijk horen jouw medewerkers gezond te zijn en met plezier naar hun job te gaan. Hier delen we een aantal tips waarmee jij de duurzaam inzetbaarheid kunt bevorderen! 

  1. Voer een goed gesprek 

Een valkuil voor veel werkgevers is om alle communicatie alleen via HR te laten verlopen. In dat geval maakt dit het bevorderen van het werkvermogen vooral individueel. Ook niet heel erg verleidelijk om dat te verhogen, hè? Wat je beter kunt doen is om juist individuele gesprekken te voeren met het team. Wat vindt hij of zij echt belangrijk? Zijn er vaardigheden die nog missen? Voelen ze zich allemaal wel fit genoeg om de taken te doen? 

  1. Organiseer een meetup

Een meetup is een (kleinschalig) evenement. Nadat jij een beeld hebt over de persoonlijke behoeftes van collega’s kun je dit samen organiseren. Tijdens een event kunnen verschillende mensen weer meer met elkaar delen. Het kan handig zijn enkele mogelijkheden en voordelen van dit onderwerp te presenteren. Zij kunnen vervolgens zelf leerdoelen formuleren waaraan ze wellicht willen werken.

  1. Leren, leren en leren

Personen die zich continu blijven ontwikkelen, werken simpelweg langer – dat is gewoon een feit! Maar waarom gaan we daar niet mee aan de slag? Zoals het aanbieden van een training. Misschien een nuttige cursus? Werknemers zijn eerder geneigd om dit aan te pakken als ze dit wordt aangereikt. In plaats van er achteraan te lopen…

  1. Vitaliteit op de werkvloer 

Vitaliteit is een mooi woord en op de werkvloer staat dit voor een aantal dingen: motivatie, veerkracht, energie en doorzettingsvermogen. Niets is vervelender dan een hoge werkdruk waar veel stress uit ontstaat. Dit doet niets goeds voor de energie en motivatie van het team. Met een vitaliteitsplan wordt speciaal gedacht aan de gezondheid. Ook vallen de werkomstandigheden en sociale omgeving hieronder. Belangrijk om voldoende aandacht aan te besteden! 

 

Er is een stukje investering nodig, maar dan heb je ook wat! Als jij straks met teamleden bezig bent die gezond en gemotiveerd zijn zal dit jouw bedrijf alleen maar goed doen. Wij wensen je heel veel succes.