Witgoed reparatie Amsterdam biedt makkelijke oplossingen om koelkast reparatie te voorkomen

Witgoed reparatie Amsterdam biedt makkelijke oplossingen om koelkast reparatie te voorkomen

Als je zoals de meeste mensen bent, als je denkt aan het schoonmaken of onderhouden van je koelkast, denk je waarschijnlijk niet zo vaak aan de pakking. Deze rubberen strip die is bevestigd aan de omtrek van de deuren wordt vaak over het hoofd gezien, ondanks de essentiële functie. Dit eenvoudige stuk is ontworpen om koude lucht in en warme lucht uit uw koelkast en vriezer te houden. Als dit stuk niet goed werkt, moet je de koelkast laten repareren.

Witgoed reparatie Amsterdam en het belang van onderhoud aan uw koelkast

Als de pakking de koelkast niet goed afsluit, kunt u last hebben van bedorven voedsel of een hoge energierekening. Daarom is het belangrijk om de pakking goed te onderhouden. Hoe? Houd het schoongemaakt en goed afgesloten met een van de volgende methoden. Voltooi een van deze reinigingen elk kwartaal om te voorkomen dat de koelkast moet worden hersteld. Als u gemorst product of schimmelgroei opmerkt, voert u het schoonmaken vaker uit. Houd in gedachten dat plakkerige rommel op uw pakking de verzegeling kan beschadigen. Het kan ervoor zorgen dat de pakking vasthoudt, trekt en scheurt. Probeer het volgende om deze schade te voorkomen:

Water en azijn

Deze oplossing is sterk genoeg om bacteriën en schimmels te verwijderen, maar zacht genoeg om de pakking te beschermen. Meng ½ kopje azijn met 1 ½ kopje water. Gebruik een natte spons of een in de oplossing gedrenkte tandenborstel om voedsel of ander vuil uit de pakking te verwijderen. Eenmaal schoon, droog met een papieren handdoek.

Water en bleekmiddel

Stoffen zoals bleekwater of ammoniak kunnen hard zijn voor pakkingen, dus wees voorzichtig. Gebruik geen bleekmiddel met volledige sterkte. Verdun het concentraat in plaats daarvan met water. Gebruik ¼ kopje bleekmiddel met een kopje water. Meng de oplossing en gebruik vervolgens een natte spons of tandenborstel om de pakking met het mengsel te reinigen. Nadat alle voedsel en puin zijn verwijderd, droog de pakking met een papieren handdoek.

Water en bakpoeder

Deze methode helpt bij het reinigen van de pakking en neutraliseert geuren in uw koelkast en vriezer. Meng een liter warm water met een eetlepel zuiveringszout. Veeg de pakking af met de oplossing om voedsel en schimmel te verwijderen. Gebruik een schone doek om het droog te vegen.

Witgoed reparatie Amsterdam – Bonus Tip

Om de pakking goed te laten functioneren, moet deze soepel blijven. Om uw pakking flexibel te houden en de levensduur ervan te verlengen, brengt u elke drie of vier maanden een kleine hoeveelheid minerale olie of citroenolie aan op de pakking. Om u te helpen herinneren dat u deze taak moet uitvoeren, voert u deze aan het begin van elk seizoen uit. Als je deze oliën niet bij de hand hebt, werkt bodylotion ook!

Water en … Professionals

Als u problemen ondervindt met uw koelkastpakking of andere koelkastonderdelen, neem dan gerust contact op met de experts. Bij witgoed reparatie Utrecht hebben we uitgebreide ervaring met het repareren van allerlei soorten apparaten. Neem contact met ons op met vragen over uw koelkast of plan een koelkastreparatie. Of u nu een eenvoudige pakkingreparatie nodig hebt of een volledige revisie van uw apparaat, wij bieden de diepgaande kennis en vaardigheden om de klus meteen klopt te klaren. We streven naar service op dezelfde dag en staan ​​achter al ons werk.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl