HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Verschillende opties voor intern transport

Bij het kiezen van het juiste type intern transport voor uw producten is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften van uw toepassing. Rollenbanen zijn een veelzijdige en veel gebruikte optie, maar andere soorten transporteurs zijn wellicht beter geschikt voor uw specifieke behoeften. In deze blog zetten wij verschillende transporteurs voor u op een rijtje. Zo kunt u zelf kiezen wat er bij u past.

 

Rollenbanen

Rollenbanen zijn een van de meest veelzijdige en meest gebruikte soorten transportbanden. Ze worden meestal gebruikt om zware of volumineuze materialen te transporteren, maar kunnen ook worden gebruikt voor lichtere ladingen. Rollenbanen kunnen zowel aangedreven als zwaartekracht gevoed worden, en kunnen geconfigureerd worden om aan de specifieke behoeften van uw toepassing te voldoen. Aangedreven rollenbanen worden meestal gebruikt voor toepassingen waar hoge snelheden en nauwkeurige positionering vereist zijn. Rollenbanen kunnen ook worden gecombineerd met andere soorten transporteurs om een oplossing op maat voor uw specifieke behoeften te creëren.

 

Harmonica rollenbaan

Een andere optie is een harmonica rollenbaan. Deze is het meest geschikt voor kleine voorwerpen die met een hoge snelheid moeten worden getransporteerd. De harmonica rollenbaan is er te vinden in een aangedreven en een niet-aangedreven variant. Bij de laatste verbruikt hij minder energie dan een aangedreven rollenbaan. Deze rollenbaan kan zowel in vuile als schone omgevingen worden gebruikt.

 

Zwaartekracht rollenbaan

Een zwaartekracht rollenbaan is ook een goede optie. Zwaartekracht rollenbanen worden typisch gebruikt voor toepassingen waar lage snelheden en een eenvoudige bediening volstaan. Ze worden aangedreven door de zwaartekracht. Doordat de rollenbaan onder een bepaalde hoek loopt, komen de voorwerpen automatisch op de bodem terecht. Een zwaartekracht-rollenbaan is zeer efficiënt en energiezuinig. Daarnaast kunnen ze worden geconfigureerd om aan de specifieke behoeften van uw toepassing te voldoen.

 

Transportbanden

Een andere optie is het gebruiken van transportbanden. Transportbanden kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals PVC of polyurethaan. Transportbanden worden vaak gebruikt voor zware toepassingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor lichte toepassingen. Het voordeel van transportbanden is dat zij een hoge mate van flexibiliteit bieden.

 

Kettingtransporteurs

Een kettingtransporteur is het meest geschikt voor het transporteren van zware voorwerpen over lange afstanden. Ze worden gewoonlijk gebruikt voor het vervoer van halffabricaten, grondstoffen en pallets tussen A en B binnen een bedrijf. Goed om te weten is dat kettingtransporteurs zowel aangedreven kunnen worden of niet-aangedreven te vinden zijn.


https://www.acb-transportbanden.nl/