HN  web solutions
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen? Hier moet je op letten

Je eigen auto verkopen? Het verkopen van een auto gaat niet vanzelf. Aan de ene kant kun je kiezen om een te koop bord te plaatsen. Een andere mogelijkheid is het aanbieden van een auto op Facebook. Al met al zijn er verschillende mogelijkheden voor het verkopen van de auto. Welke optie je ook kiest, het is belangrijk om vooraf zaken op orde te hebben. In dit artikel tonen we een aantal belangrijke tips zodat je een auto snel verkoopt.

Voer een onderhoudsbeurt uit

Een potentiële koper wil zekerheid. Door een onderhoudsbeurt te doen versterk je deze zekerheid. Wanneer het een tijd geleden is dat je auto dit heeft gehad, raden we aan om langs een garage te gaan. Een auto verkopen wordt bevorderd op het moment dat je auto in een goede staat is. Misschien wil je geen extra kosten maken voor een onderhoud. Bedenk op dat moment dat het een investering is dat zich terugbetaalt door een hogere vraagprijs.

Doe een APK-keuring

Een APK keuring uitvoeren heeft dezelfde reden als bovenstaande punt. Het wekt vertrouwen bij een potentiële koper waardoor een auto verkopen gebeurt dan sneller. Echter, het heeft nog een voordeel. Een APK-keuring is iets waar een autobezitter tegenop kijkt. Heb je korte tijd geleden een APK-keuring gedaan? Dan kan dit de aandacht trekken van potentiële kopers. Ook geef je de potentiële kopers inzicht in de staat van de auto. Hierdoor zijn ze beter op de hoogte van eventuele reparaties. 

Maak je auto schoon

Ben je ooit op zoek geweest naar een tweedehands auto? Misschien maakte je mee dat een auto niet volledig schoon was. Hoe voelde dat? Welke indruk kreeg je? Een eerste indruk is ontzettend belangrijk bij een auto verkopen. Door een auto te poetsen, op te ruimen en door de wasstraat te halen bereik je een goede indruk. Potentiële kopers zijn meer waarschijnlijk om een schone auto te kopen. De reden hiervoor is dat een mens geprikkeld wordt door een frisse uitstraling. Zorg daarom dat je de eerste indruk goed maakt. Het gevolg is dat je een verkoop stimuleert.

Meld gebreken

Eerlijkheid duurt het langst, ook tijdens het verkopen van een auto. Een verkoop wordt altijd gedaan op basis van vertrouwen. Wanneer je eerlijk bent over de staat vergroot je dit vertrouwen. Op het moment dat je een gebrek hebt kun je dit het beste repareren. Mocht dit echt niet lukken, meld het dan bij een potentiële koper. Niets verlaagt het vertrouwen meer dan een storing dat je niet aangeeft.