HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Deurmat voor binnen, welke moet ik kiezen?

Als het gaat om deurmatten voor binnen zijn er veel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om de juiste te kiezen voor je huis. Wil je een deurmat binnen die puur functioneel is, of een die ook een decoratief element heeft? Van welk materiaal moet uw deurmat gemaakt zijn? En hoe groot moet hij zijn? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je een aankoop doet. In deze blogpost bekijken we enkele van de verschillende soorten deurmatten voor binnen die op de markt verkrijgbaar zijn, en helpen we u beslissen welke de juiste is voor je.

Schoonloopmat, de ideale mat voor binnen?

Bij kiezen van een deurmat of een deurmat op maat moet je een beslissing maken tussen een deurmat die een schrapende werking heeft of een absorberende.

Een schoonloopmat heeft een schrapende werking, door de stugge en harde vezels schrapen deze de schoonzolen zandvrij. Zo voorkom je het krassen/ beschadigen van je vloer in huis.

De droogloopmat voor de droge schoenzolen

Is de droogloopmat misschien de ideale deurmat voor binnen?

Een droogloopmat is over het algemeen gemaakt van katoen, het voordeel van katoen is dat het een hoge vochtopname heeft, heb je buiten al een borstelmat liggen? Dan is het misschien wel verstandig om te kiezen voor een droogloopmat, het zand wordt dan buiten al achtergelaten door de borstelmat. De droogloopmat zorgt er dan voor dat de schoenzolen worden afgedroogd, zo voorkom je en vieze en natte vloer.

Welke hoogte heb ik nodig?

Een deurmat voor binnen is over het algemeen tussen de 4 en 10 mm dik. Moet je een deurmat in een luik leggen over naast een laminaat vloer, dan is het goed om naar de hoogte van de deurmat te kijken.

Red je de hoogte toch niet? Dan is het vaak mogelijk om een opvulmat te gebruiken, dit zijn vaak rubberen matten van 3 of 6 mm zo kom je toch nog aan de hoogte die je nodig hebt.

Kortom welke van de twee deurmatten kies ik

Je hebt dus over het algemeen twee verschillende soorten matten, een deurmat met een schrapende werking een schoonloopmat. En een deurmat met een absorberende werking een droogloopmat.

 

Heb je eigenlijk van beide nodig, dan kan je het beste buiten een borstelmat neerleggen en binnen een droogloopmat, zo heb je buiten een schoonloopmat liggen die schoenzolen vuilvrij maken, zodat ze binnen nog even afgedroogd worden! de ideale combinatie dus!

 

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten