HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Ideaal voor je tuin: De overkapping

 

Ontspanning buiten het dagelijkse drukke leven is belangrijk. In de zomer zullen we daarom in het weekend en in de avonduren doordeweeks lekker in het zonnetje zitten. Maar helaas zijn er ook veel perioden in het jaar ,wanneer dit niet kan. Vandaar dat een overkapping ideaal is als ontspanningsplek! Of de zon nou schijnt of niet, je kunt lekker onder de overkapping zitten. Breng bijvoorbeeld zonwering aan op de warme dagen, zodat het lekker koel blijft. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder in deze blog.

 

Maak elk seizoen gebruik van je overkapping

Waar dan ook in je tuin, met een overkapping in de tuin is creeër je een heerlijke lounge plek om te zitten, ook al is de temperatuur laag. Zo kun je in de zomer lekker ontsnappen van de in de schaduw en even genieten van je boek of film. Heb je een tuin op het oosten of westen, waarbij de zon uiteindelijk in je gezicht schijnt, dan is het aan te raden weg te halen zonwering aan te brengen. Wanneer de temperaturen weer dalen, dan kun je bijvoorbeeld een zonnezeil eenvoudig weer opbergen. Vooral in de laatste jaren zien we dat de temperaturen in de nazomer en herfst aan de hoge kant liggen. Het is dan heerlijk om nog te genieten onder je overkapping in de avonduren. Heb je het koud? Plaats dan een heater óf bespaar geld, door een fleece deken over je heen te leggen. Een oplossing tegen wind en regen in de overkapping is het dichtmaken van de zijkanten met bijvoorbeeld glas, of een oprolbaar zeil die je vastmaakt als een rolluik. . 

 

Gebruiken voor verschillende doeleinden

Een overkapping kan gebruikt worden voor veel doeleinden. De meest voor de hand liggende optie is als loungeplek. Zet een mooie loungeset neer waar je kan genieten van je tuin, het hele jaar door. Een tweede optie is om je overkapping om te toveren tot een bar/lounge. Hier kun je samen met familie, vrienden een lekker feestje houden tot in de late uurtjes. Wel even rekening houden met je buren natuurlijk.  Richt de overkapping volledig in naar je eigen smaak. Daarnaast is een overkapping ideaal voor het beschermen van je bezittingen. Denk hierbij aan je auto, fiets of motor. Maak in ieder geval je overkapping aan de zijkanten dicht, zodat je in elke weersomstandigheid kunt relaxen in je overkapping. 

 

Creëer je eigen overkapping

Ben je in een creatieve bui? Creeër dan je eigen overkapping. Zo heb je de keuze om naar de lokale bouwmarkt te gaan, óf een compleet bouwpakket te kopen. Bij iedere tuin past weer een andere overkapping. Een overkapping kan volledig aangepast worden op je eigen stijl en tuin. Ben jij op zoek naar een nieuwe overkapping? Neem dan een kijkje op de website van Buitenkampioen. Buitenkampioen heeft een ruim assortiment aan overkappingen en andere tuinproducten.

 

https://www.buitenkampioen.nl