HN  web solutions
Image default
Internet

Dit is wat je moet weten over reseller hosting

Wel eens van reseller hosting gehoord, maar eigenlijk geen idee wat het inhoudt? Je bent niet de enige! Lees dan nu meer over deze vorm van hosting. Wie weet is dit precies het alternatief dat je zoekt!

Wat is het?

Normaal gesproken sluit je een hostingpakket af bij een provider en ontvang je een pakket voor één gebruikersaccount. Bij het afsluiten van een reseller hostingpakket, ontvang je één pakket voor meerdere users.

Je kan dan meerdere accounts aanmaken, voor users die allen een eigen hostingpakket hebben.

Die gebruikers kunnen op zichzelf dan weer kiezen voor een op maat gekozen hoeveelheid schijfruimte en dataverkeer. Reseller hosting komt dan ook vaak voor bij de hosting van een meervoud aan websites.

Interessant voor welke doelgroep?

Deze vorm van hosting is dus bijvoorbeeld interessant voor gebruikers die hosting zoeken voor meerdere sites. Reseller hostingpakketen worden afgesloten door zowel zakelijke lui met een meervoud aan websites als ondernemers die websites installeren namens klanten.

Waarom kiezen voor reseller hosting?

Er zijn verschillende redenen denkbaar om te kiezen voor reseller hosting. Zo is reseller hosting doorgaans goedkoper als je hosting zoek voor meerdere sites. Heb je vijf tot tien sites en zou je voor iedere website een apart hostingpakket zoeken, dan ben je duurder uit.

In dat geval zou het afsluiten van één reseller hosting niet alleen efficiënter zijn, het is ook goedkoper. Het is dan ook een stuk overzichtelijker dan een scala aan verschillende hostingpakketten. Denk alleen al aan alle gebruikersnamen die je moet onthouden. Reseller hosting is in deze gevallen een interessant alternatief.

https://www.swx.be