HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Een milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen: maak kennis met de bio-ethanol haard

Een open haard is een prachtige aanwinst voor elk huis – vooral als hij is bekleed met prachtige steen of metselwerk, met brandwerend hout en een prachtige schoorsteenmantel. Maar wat een open haard echt milieuvriendelijk maakt, is de brandstof die je erin stopt, en dat is waar bio-ethanol om de hoek komt kijken. Met koudere maanden in de herfst en winter is er geen beter moment om na te denken over investeren in een milieuvriendelijke bio-ethanol haard. Steeds meer huiseigenaren installeren deze als alternatieve warmtebron: ze zijn immers goedkoper dan standaard open haarden en produceren bijna geen rook of CO2-uitstoot. En omdat ze een hernieuwbare brandstofbron verbranden (in plaats van houtblokken), zijn ze ook nog eens zeer milieuvriendelijk!

Wat is bio-ethanol?

Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof gemaakt van plantaardige materialen, meestal suikerriet en maïs. Het is een soort alcohol, en wordt al vele jaren gebruikt als brandstof – vooral in Brazilië, dat een van de grootste producenten van ethanol ter wereld is. Bio-ethanol is biologisch afbreekbaar, vervuilt het milieu niet en stoot geen schadelijke CO2 uit en omdat het van planten wordt gemaakt, is het een hernieuwbare energiebron – het is dus een duurzame optie die niet snel uitgeput zal raken. Het is ook goedkoper dan veel andere verwarmingsbrandstoffen, waaronder houtpellets en aardgas.

Hoe werkt een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard lijkt erg op een hout gestookte open haard: het heeft een rooster, waar je een container met ethanol brandstof plaatst en aansteekt. De ethanol verdampt tijdens het branden, en de hete dampen stijgen op door de vuurkist, waar ze door het rookkanaal omhoog worden gezogen. Het rookkanaal is een belangrijk onderdeel van de haard: het is een kanaal dat door het dak van het huis loopt, waardoor de dampen en rook veilig naar buiten kunnen. Bio-ethanol haarden worden ook wel ethanol haarden, en ethanol haarden genoemd.

Conclusie

Het gebruik van een bio-ethanol haard is een geweldige manier om milieuvriendelijker te zijn. Ze zijn gemaakt van duurzame, biologisch afbreekbare materialen, en produceren bijna geen CO2-uitstoot. Je kunt ook kiezen uit tafelhaarden of grote ethanolhaarden: wat je ook kiest, je verkleint jouw ecologische voetafdruk en beschermt het milieu.

 

https://www.tuinhaardxxl.nl/