HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Hoe onderhoud je een hottub?

Heb jij een prachtige hottub in je tuin staan? Dat begrijpen we goed, want het is hartstikke fijn om daar zo nu en dan heerlijk in te relaxen. We leven immers in een stressvolle samenleving. Regelmatig badderen in de hottub kan stress reduceren en het is ook gewoon lekker ontspannend. Het is echter wel van belang om het water van de hottub goed te onderhouden. Anders heeft dit een negatieve impact op de duurzaamheid. Maar hoe onderhoud je een hottub? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Gebruik een filter

Het water in een hottub van Elite Wellness wil je natuurlijk langdurig fris houden. Om die reden is het aan te raden om een goede filter aan het water toe te voegen. Er zijn verschillende filtersystemen op de markt. We raden je aan om voor een filtersysteem van een goede kwaliteit te gaan, want deze kan het water effectiever reinigen. Je bent er weliswaar wat meer geld aan kwijt, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug. De filter moet ook om de zoveel tijd gereinigd worden.

Voeg een beetje chloor toe

Je kunt ook een beetje chloor aan het water toevoegen. Het punt is namelijk dat weerwisselingen effect op het water in de hottub kunnen hebben. Slaat het weer ineens om? Wisselt het weer bijvoorbeeld van hevige regenbuien naar zon? Dan heeft dit invloed op de pH-waarde van het water. Een beetje chloor kan dit negatieve effect op het water voorkomen. Veel mensen vragen zich af hoeveel chloor ze moeten gebruiken. Dit is afhankelijk van veel factoren en daar kunnen we dus niets algemeens over zeggen. Laat je daarvoor informeren door een expert.

Regelmatig het water vervangen

Het is ook aan te raden om het water om de zoveel tijd te vervangen. Je kunt het beste om de twee of drie maanden het water vervangen. Dit is uiteraard ook voor een deel afhankelijk van de onderhoudswerkzaamheden.

Een hottub van Elite Wellness

In deze tekst hebben we enkele tips gegeven over het onderhoud van een hottub. Veel producten die we in dit artikel hebben gesproken zijn te vinden bij Elite Wellness.