HN  web solutions
Image default
Auto's en Motoren

Hoe betrouwbaar is een motorrevisie?

Als uw motor tekenen van slijtage vertoont, kan het tijd zijn om een motorrevisie te laten uitvoeren. Voordat u besluit uw motor te laten reviseren, is het belangrijk om na te gaan hoe betrouwbaar de motor is en hoeveel het gaat kosten. Er zijn verschillende onderdelen van uw motor die tijdens het revisieproces kunnen worden vervangen. Hier zijn de meest voorkomende onderdelen die vervangen moeten worden:

Betrouwbaarheid van een motorrevisie

Als u ooit een motor heeft laten reviseren, heeft u zich waarschijnlijk afgevraagd hoe betrouwbaar deze is. Motoren zijn ontworpen om betrouwbaar te zijn, en fabrikanten hebben normen ontwikkeld voor de onderdelen die ze moeten gebruiken en hoe ze weer in elkaar moeten worden gezet. Het volgen van deze normen is van cruciaal belang voor het behoud van de betrouwbaarheid van uw motor. Gelukkig vallen de meeste motorrevisies in een van de vier grote categorieën: routine, complex en noodgevallen. Hieronder vindt u enkele manieren om de betrouwbaarheid van een motorrevisie te bepalen.

Het uitvoeren van een grondige analyse van de motorolie is een belangrijk onderdeel van een motorrevisie. Voor de analyse van motorolie zijn laboratoriumanalyses en elektronenmicroscopische analyses nodig om vast te stellen in hoeverre een onderdeel slijt. De relatieve hoeveelheden metalen in de olie kunnen ook worden gebruikt om motoronderdelen te identificeren die moeten worden vervangen. De laatste stap van een motorrevisie is de eigenlijke reparatie of vervanging van verdachte onderdelen. Met behulp van deze computerondersteunde technieken kunnen technici het probleem beter diagnosticeren en een catastrofale motorstoring voorkomen.

Kosten van een motorrevisie

Hoewel de meeste mensen bij een motorrevisie denken aan vrachtwagens en auto’s die op de weg rijden, kan een revisie ook worden uitgevoerd bij zwaar materieel. Een motorrevisie kan zware machines op de baan houden en tegelijkertijd uw bedrijf veel geld besparen. Hier zijn enkele factoren die u moet overwegen bij het kiezen van een bedrijf voor uw revisie. Ten eerste moet u rekening houden met het type vliegtuig dat u hebt. Als u een Lycoming-motor hebt, liggen de kosten meestal vast. Afhankelijk van de fabrikant, kunnen de kosten van een motorrevisie verschillen van bedrijf tot bedrijf.

De meeste bedrijven zullen u een voorlopige raming geven voordat ze met de revisie beginnen. Veel motoren zullen nokken en lifters moeten vervangen. Dit kan tussen de $2000 en $3000 kosten voor een vier-cilinder motor. De motorhuizen kunnen ook gelast of vervangen moeten worden. De kosten van het vervangen van een behuizing omvatten niet de revisie zelf, maar inspectie en reparatie. Cilinders zijn meestal het laatste onderdeel dat moet worden vervangen. U moet weten dat nieuwe cilinders overal tussen de $1200 en $1500 kosten, dus dat moet u incalculeren wanneer u de revisiekosten vergelijkt.

Tekenen dat uw motor een revisie nodig heeft

De meest voorkomende tekenen dat uw motor een revisie nodig heeft zijn overmatig olieverbruik, witte rook uit de uitlaat, en kloppen. Overmatige slijtage van de zuigerveren en de motorlagers zijn de oorzaak van deze problemen. Als deze problemen niet onmiddellijk worden verholpen, kunnen ze leiden tot kostbare reparaties en vervanging van de motor. Gelukkig zijn er veel manieren om te zien of uw motor aan een revisie toe is. Lees verder om meer te weten te komen over enkele waarschuwingssignalen dat uw motor een revisie nodig kan hebben.

Als u merkt dat zich sludge vormt in uw olie, is het tijd om deze te laten controleren. De sludge is een teken dat de onderdelen van uw motor niet meer goed gesmeerd zijn, wat problemen kan veroorzaken en het brandstofverbruik en vermogensverlies kan doen toenemen. Een ander signaal dat aangeeft dat uw motor aan revisie toe is, zijn metaalsplinters in de olie. Als dit in uw motor gebeurt, is het tijd om hem door een monteur te laten nakijken om verdere schade te voorkomen.

Hoewel u de meerderheid van de mechanische onderdelen van uw voertuig kunt laten vervangen zonder een volledige motorrevisie, zijn er enkele veel voorkomende slijtage-onderdelen die moeten worden vervangen. Enkele van deze onderdelen zijn zuigers, pennen, zuigerveren, olieringen, stanglagers, hoofdlagers, en klepveren. Bovendien kunnen sommige van deze onderdelen gebarsten zijn, zodat ze vervangen moeten worden. Sommige monteurs zullen aanraden deze onderdelen te vervangen, en zij moeten weten wat de redenen voor hun vervanging zijn.

Tot de meest voorkomende tekenen van een motorrevisie behoren overmatig olieverbruik, witte rook uit de uitlaat, of een hoog gehalte aan metaalsplinters in de olie. Dit zijn allemaal tekenen van versleten zuigerveren of gevaarlijk versleten lagers. Als u een van deze symptomen opmerkt, is het tijd om de auto onmiddellijk naar een monteur te brengen. Overmatig olieverbruik, overmatige witte rook en een kloppend geluid zijn ook waarschuwingssignalen dat uw motor wellicht moet worden gereviseerd.