HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je jouw woonkamer praktisch in?

Soms vereist een woonkamer een slimme inrichting, terwijl je er wel alles in kwijt wilt kunnen. Het is dan een kwestie van creatief zijn en bij sommige zaken de hulp inroepen van een meubelmaker. Een aantal tips om je woonkamer op een praktische manier gezellig te maken.

Op maat gemaakte houten meubels

Die ene kast die precies tegen die ene onhandige wand past, bestaat nog niet, maar kan wel gemaakt worden. Meubelmaker Breda verheft dat klusje tot kunst en gebruikt daarvoor schitterend hout, dat ook nog eens helemaal trendy is. En waarschijnlijk blijft, omdat het dubbel duurzaam is: het gaat lang mee en hout staat bekend als duurzaamste bouwmateriaal. Als zo’n kast een hele wand beslaat, geeft hij voor het oog evenveel rust. En je kunt er veel spullen in kwijt.

Salontafel of bijzettafel?

Een salontafel staat in bijna elke woonkamer, je moet tenminste ergens je voeten op kunnen leggen. Maar veel moderne loungebanken bieden al comfort genoeg, dus is een tafeltje (ook op maat te laten maken) naast de bank afdoende. Dan zet je daar tijdens het tv kijken gewoon je drankje en hapje op.

Benut de muren voor verlichting

Zo een hippe staande filmsetlamp is sierlijk, maar ook onpraktisch. Kijk op internet of je een variant kunt vinden die je aan de muur hangt, dan scheelt dat al snel een vierkante meter aan (loop)ruimte. Bovendien raakt de trend van de industriële, maar ruimte vretende lamp ook wel weer uit de mode.

Creëer meer stroompunten

Wat doe je om de snoeren spaghetti, hoog prijkend op de lijst van huiselijke irritatie, tegen te gaan? Creëer meer stroompunten en kijk op internet hoe je vervolgens de nog zichtbare snoeren wegwerkt. Het bevredigende resultaat: minder stofnesten, minder struikelen en minder ergernis.

Uitklaptafels om aan te eten

Voor de allerkleinste woonkamers denk je al snel aan een slaapbank, maar als er zelfs geen ruimte is voor een eethoek, biedt een op maat gemaakte uitklaptafel uitkomst. De ontstane loopruimte zorgt voor een ruimtelijker gevoel en als je behalve tijdens het eten verder vooral tijd op de bank doorbrengt, heb je zo een prima oplossing bedacht.