HN  web solutions
Image default
Beauty en verzorging

Je pigment verlichten doe je zo

In de zomer gebeurt het vaak dat mensen met een bleke huid vol staan met pigmentvlekken. Die vervelende bruine vlekjes steken de kop op en we frustreren ons hier enorm aan. Vooral wanneer deze vlekjes op heel zichtbare plaatsen op ons lichaam voorkomen. Gelukkig is onze huid lichter maken geen onmogelijke zaak. Er zijn namelijk verschillende manieren om van die vervelende vlekken af te geraken en dat doe je zo:

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment, of anders genoemd melanine, is een stof die in onze huid wordt aangemaakt om onze huid te beschermen tegen onder andere UV stralen van de zon. Wanneer dit proces normaal verloopt, krijgt onze huid een mooi bruin kleurtje. Wanneer dit proces echter verkeerd gaat wordt er té veel pigment aan gemaakt met als gevolg dat we pigmentophopingen krijgen en dus die vervelende bruine vlekken ontstaan.

 

Wat kunnen we doen om pigmentvlekken te voorkomen?

Onze huid bleken is een optie maar het is altijd beter om dit te kunnen voorkomen. Pigmentvlekken ontstaan dus voornamelijk door de zon en daarom is het belangrijk om ons steeds goed in te smeren met een zonnecrème die een hoge beschermde factor heeft. Ook is het belangrijk om tijdens de momenten waarop de zon het schadelijkst is, niet in de zon te gaan zitten. Hou je je aan deze adviezen, dan zal je huid lichter maken niet nodig zijn.

 

Skinlight huid bleek

Wanneer onze huid lichter maken toch nodig blijkt te zijn dan zijn er gelukkig een aantal manieren om dit te doen. Denk hierbij maar aan een pigmentvlekken crème die als doel heeft het pigment verlichten. Een goede pigmentvlekkencrème is Skinlight. Je smeert Skinlight tot 2 maal per dag op de pigmentvlekken en laat het tot diep in de huid intrekken. Je zal merken dat, afhankelijk van je huidtype, het pigment verlichten na een tweetal weken voltooid is. Het kan zijn dat het pigment na een tijdje terug keert en dat je dus Skinlight als onderhoudskuur zal moeten blijven smeren.

 

Peelings en laserbehandelingen

Om je huid bleken mogelijk te maken heb je nog tal van andere behandelingen zoals een chemische peeling of een laserbehandeling. Houdt bij deze behandelingen wel in het achterhoofd dat ze vrij kostelijk zijn en soms meerdere sessies nodig hebben. Vaak zijn deze behandelingen wel heel effectief en volledig pijnloos.

 

Huidarts

In de meeste gevallen zijn pigmentvlekken volledig onschuldig en kunnen ze geen kwaad. Vaak zijn ze alleen wat vervelend. Moest je merken dat er toch enige verandering komt in de pigmentvlekken zoals de grootte, kleur en vorm dan kan het raadzaam zijn om eens langs een huidarts te gaan. Deze kan onderzoeken of je pigmentvlekken volledig onschuldig zijn of dat er toch een medische oorzaak voor is.

Zo zie je maar, je huid lichter maken blijkt dus absoluut geen onmogelijke zaak te zijn!