HN  web solutions
Image default
Dienstverlening

Een woningverzekering afsluiten als je een nieuw huis gaat kopen

Voor de eerste keer dat kopers van huizen het vinden van het juiste huis kan zowel een spannend en afschrikwekkend vooruitzicht zijn. Van de eerste vlaag van het vinden van een woning die geschikt is voor u om te gaan ‘verkoop overeengekomen’, het is echt slechts het begin van het proces. Op zoek naar een betrouwbare inboedelverzekering specialist die je nieuwe kasteel zal helpen bewaken en koesteren wanneer het leven in het spel komt, is een andere taak die de moeite van het nadenken waard is.

Aanvankelijk lijkt het erop dat de rekeningen zich opstapelen, van advocatenkosten tot landmeterverslagen en nog veel meer. Desondanks is het belangrijk dat u uzelf niet kort laat verkopen bij het afsluiten van een woningverzekering en waarde vindt voor uw geld. In sommige gevallen is de goedkoopste dekking vaak het minst wenselijk. Zorg ervoor dat u een aantal offertes van verschillende aanbieders ontvangt en vergelijk de aangeboden voordelen.

 De meeste verzekeraars, zoals The AA, bieden dekking tegen verliezen met betrekking tot brand, storm, overstroming of diefstal. De AA dekt je ook voor accidentele schade, bijv. Als je bleekmiddel op je tapijt morst of per ongeluk een bal door je raam schopt.

Er zitten veel voordelen aan het verzekeren van je huis

Zorg ervoor dat uw inhoud voldoende is verzekerd en vergeet niet om de belangrijkste items op te geven, waarvan sommige buiten huis worden behandeld. U kunt de dekking uitbreiden voor waardevolle spullen zoals uw laptop, tablet of sieraden.

Houd een beleid in het oog dat extra voordeel biedt van een thuisreddingsdienst of een extra voorziening waar het kan worden toegevoegd. AA Home Membership beslaat vier maal per jaar een call-out en kan onder andere worden gebruikt voor onderbrekingen van de ketel, gebroken sluizen en schade aan het dak.

De meeste woningverzekeringen dekken het risico

Elk beleid heeft een aantal verschillende excessen vanwege de aard van de woningverzekering en de vele risico’s die het dekt. Een eigen risico is het eerste bedrag van een claim waarvoor u verantwoordelijk bent. Laten we zeggen dat de elektriciteit wegvalt en je de inhoud van de koelkast met vriezer moet legen. Het vervangen van het geruïneerde voedsel kan extreem duur zijn en bij sommige verzekeringsmaatschappijen kan het overschot oplopen tot € 1.000. De AA geeft u maximaal € 1.250 om de kosten te dekken .

https://vergelijk-gratis.nl/verzekeringen/