HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Perslucht: Wat is het en waar wordt het zoal voor gebruikt?

Op het eerste gezicht denk je misschien niet dat er veel toepassingen zijn voor perslucht. Dit veelzijdige gereedschap kan echter voor allerlei taken gebruikt worden, zowel rond het huis als op het werk. Hier zijn vijf van de meest voorkomende toepassingen voor perslucht.

1. Schoonmaken

Een van de populairste toepassingen van perslucht is het schoonmaken van zaken als computertoetsenborden, motoronderdelen en andere delicate voorwerpen die niet met water kunnen worden schoongemaakt. De hoge luchtdruk verwijdert snel en gemakkelijk stof, vuil en ander vuil.

2. Verven

Bij het schilderen van auto’s of andere voorwerpen wordt perslucht vaak gebruikt om stof en vuildeeltjes weg te blazen die het verfwerk kunnen verpesten. Het wordt ook gebruikt om de verf te drogen nadat die is aangebracht.

3. Het aandrijven van gereedschap

Er zijn een aantal gereedschappen die door perslucht worden aangedreven, zoals spijkerpistolen, nietmachines en slagmoersleutels. De voordelen van het gebruik van perslucht voor deze gereedschappen zijn een hogere snelheid en nauwkeurigheid.

4. Banden oppompen 

Als je ooit een lekke band hebt gehad, weet je hoe frustrerend het kan zijn om die met een handpomp op te pompen. Met een compressor gaat het oppompen van een band echter snel en gemakkelijk. Sluit de slang aan op het ventiel en zet de compressor aan. In een mum van tijd is je band opgepompt en klaar voor gebruik.

5. Werktuigen aandrijven 

Naast het aandrijven van machines kan perslucht ook worden gebruikt om gereedschap aan te drijven. Dit is vooral gebruikelijk in autoschadebedrijven, waar pneumatisch (luchtgedreven) gereedschap vaak wordt gebruikt om voertuigen te schuren voordat ze geschilderd worden. Pneumatisch gereedschap wordt ook vaak gebruikt voor klinken en nieten.

Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren waarop je perslucht in huis of op het werk kunt gebruiken. Of je nu delicate voorwerpen schoonmaakt of gereedschap aandrijft, perslucht kan je helpen de klus snel en gemakkelijk te klaren. Dus als je de volgende keer een veelzijdig gereedschap nodig hebt voor je volgende project, een perslucht machine huren is dan zeker iets dat je moet overwegen!

https://www.123machineverhuur.nl/