HN  web solutions
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste ingrediënten om je tanden mee te poetsen

Er bestaan veel soorten voedselsoorten en drinken die voordelen hebben voor je mondgezondheid. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed voor je mond zorgt zodat je geen slechte bacteriën of infecties in je mond krijgt. Je wilt dan ook lang van je gebit genieten en dus is het belangrijk om goed je tanden te poetsen. Verder bestaan er dus ook voedselsoorten en drinken die kunnen helpen met een gezonde mond en dus wordt er in deze blog vertelt welke voedselsoorten dit zijn. Naast dat je naar de tandarts gaat, is het ook belangrijk om op je voeding te letten. De tandarts heeft meestal de nieuwste apparatuur om te kijken of jouw gebit gezond genoeg is. Bijvoorbeeld de apparatuur van Newtom

Spinazie

Spinazie is ontzettend goed en gezond voor je lichaam. Spinazie is dan ook erg goed voor je tanden. Spinazie staat dan ook bekend om zijn hoeveelheid ijzer en ook de hoeveel calcium. Ijzer en calcium zorgen ervoor dat de tandglazuur weer opgebouwd wordt. 

Er zijn ook andere groenten zoals boerenkool die helpen bij het opbouwen van tandglazuur. 

Amandelen

Ook amandelen zijn ontzettend gezond voor je lichaam. Wel moet je erop letten dat je niet te veel amandelen eet. Amandelen helpen dan ook bij verschillende gebitsproblemen. Amandelen zijn erg goed voor je tanden omdat ze een goede bron van calcium en eiwitten zijn. Ook bevatten amandelen weinig suiker. Suiker kan je tanden aantasten en daarom is zo min mogelijk suiker beter voor je gebit. Suiker zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad in de mond wordt verhoogd en dus zal het de glazuur aantasten. 

Zalm

Zalm is dan ook een erg goed en gezond voedingsmiddel. Ook wordt dit vaak gegeten wanneer je wilt afvallen omdat zalm een lage vetgehalte heeft en een hoge eiwitgehalte. Eiwitten kunnen helpen om het tandvlees te revitaliseren. Zalm bevat ook nog eens vitamine D, die het lichaam helpt bij de opname van het calcium. Dit zorgt dan ook weer voor gezondere tanden en botten. 

Wortels

Wortels zijn ook om verschillende redenen goed en gezond. Wortels zijn vooral gezond als ze rauw worden gegeten. Wortels hebben een knapperige textuur wat kan helpen om de tanden schoon te maken. Het kauwen van wortels kan ook helpen om de tandvlees te masseren en de gezondheid en bloedcirculatie ervan te verbeteren. In de wortels zitten ook keratine en vitamine A die dan weer kunnen helpen om het tandglazuur te herstellen.