HN  web solutions
Image default
Auto's en Motoren

Skoda Fabia: een meer dan volwaardige auto

Gek hè. Je zocht naar interessante Landrovertips op een auto blog en kwam vervolgens in aanraking met de Skoda Fabia. Het kan raar lopen soms. Neemt niet weg dat de interesse die gewekt werd op het autoblog er in heeft geresulteerd dat jij ondertussen in een Skoda Fabia rijdt. En daar heb je geen moment spijt van gehad.

Onderstel van de Audi A2 en onderdelen van de VW Polo

Van de Landrover naar de Fabia, het is een grote stap. Neemt niet weg dat de Skoda Fabia al vanaf 2000 vaste gebruiker van ons wegennetwerk is en dat het in tegenstelling tot een Land Rover tot de economy klasse behoort. De Fabia maakt gebruik van het onderstel van de Audio A2 en onderdelen van de VW Polo. Voor de cynici; hiermee wordt voor eens en altijd duidelijk dat een Skoda een volwaardige auto is. Lang had het merk namelijk een minder goede naam, iets dat overigens al sterk veranderd is ondertussen. Al in het jaar van de lancering van de auto werd het in Engeland uitgeroepen tot Auto van het Jaar, zoals de auto opmerkelijk genoeg vaker in de prijzen viel in met name Groot Brittannië.

 

Derde generatie van de Skoda Fabia

Skoda presenteerde in 2015 alweer de derde generatie van de Fabia. De auto werd ietsje breder maar aan de andere kant minder hoog en minder lang. Aan de binnenkant is iets meer ruimte gecreëerd en Skoda is er in geslaagd het verbruik met liefst zeventien procent te reduceren. Het maakt de Skoda Fabia nog aantrekkelijker. De Fabia voldoet daarmee aan de Euro 6 norm. De Skoda Fabia is beschikbaar in zowel een hatchback als een combi uitvoering. De Fabia is behalve op de reguliere wegen ook een bekend gezicht op het rallycircuit, want met de Fabia S2000 doet Skoda al heel lang mee aan de rallycompetitie.