HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

Stellingen of mezzanines?

Stellingen of mezzanines?

In een magazijn kan het probleem zich voordoen dat jij je opslag niet goed kwijt kan. Dit is niet fijn, maar het kan gelukkig wel makkelijk opgelost worden. Er zijn namelijk meerdere oplossingen voor dit probleem, zoals stellingen en mezzanines. Nu moet jij alleen nog weten welke oplossing het best werkt voor jou. In deze blog zullen wij daarom de vergelijking tussen de twee trekken, om jou hopelijk met dit probleem te helpen.

Stellingen

Stellingen kun je op verschillende manieren gebruiken, maar zijn in elk geval een erg goede oplossing om opslag in kwijt te raken. Je kan stellingen zo hoog bouwen als wat je zelf wilt, zolang je wel rekening houdt met de sprinklerinstallatie. Stellingen kan je op verschillende manieren invullen: het ligt aan de grootte van jouw product. Verkoop jij grote producten? Dan is de kans aanwezig dat je deze tussen de stellingen kan leggen. Verkoop jij kleinere producten? Dan raden wij aan om pallets te gebruiken in de stellingen. Met heftrucks kan jij deze gemakkelijk bereiken, zodat deze stellingen goed als opslag kunnen fungeren. In stellingen kan jij gemakkelijk een orderpicking systeem aanbrengen, door barcodes op de voorkant van de stelling aan te brengen. 

Mezzanines

Een mezzanine is een stuk vloer dat jij kan aanbrengen tussen twee bestaande verdiepingen, waardoor jij als het ware een extra verdieping creëert. Dit kan erg goed als opslagruimte fungeren, omdat het een draagvermogen van wel 3500 kilo per vierkante meter heeft. Mezzanines worden vaak geleverd met een trap, waardoor jouw personeel deze opslag makkelijk zal kunnen bereiken. Deze oplossing is ideaal, omdat het niet permanent is. Mezzanines worden geleverd als bouwpakket, en kunnen daardoor ingezet worden wanneer jij ze nodig hebt. Als dit niet altijd het geval is, hoef je ze dus ook niet te gebruiken. Je hoeft mezzanines overigens niet per sé als opslagruimte te gebruiken: deze vloeren kunnen voor veel verschillende doeleinden door; het is maar net hoe jij ze wil invullen.

Nolte Mezzanine

Wil jij graag met een specialist overleggen wat de beste mogelijkheid voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op met Nolte Mezzanine. Zij zijn specialisten van alles wat er in een magazijn moet gebeuren, zo ook de opslag. Eén van deze specialisten staat jou graag te woord!