HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

De ultieme begrippenlijst voor vapen

Als jij de keuze hebt gemaakt om te gaan vapen, zul je met veel nieuwe begrippen te maken krijgen. Deze begrippen zijn essentieel om te begrijpen, wil jij succesvol gaan vapen. In deze blog zullen we daarom een paar belangrijke begrippen voor je op een rijtje zetten en uitleggen. Lees dus snel verder!

Dampen

In Nederland wordt vaak naar vapen gerefereerd als dampen. Dit heeft te maken met het feit dat er bij vapen een damp vrijkomt, die gezonder is dan de damp die vrijkomt bij het roken van een sigaret. Iemand die vapet, kan dus ook een “damper” worden genoemd. 

E-liquid

Het e-liquid is het meest essentiële onderdeel van een vape, omdat het de smaak van de vape maakt. Het e-liquid bestaat uit verschillende onderdelen, die samen de smaak van de vape vormen. Een ander onderdeel van het e-liquid is het nicotinegehalte. Het e-liquid is aan te passen naar hoe jij het zelf wilt, in zowel smaak als nicotinegehalte.

Aroma

De smaak in je e-liquid wordt gecreëerd door het aroma dat jij toevoegt. Aroma’s zijn er in veel verschillende soorten en smaken beschikbaar. Neem bijvoorbeeld een specialist zoals Aromaworld: zij bieden aroma’s aan in verschillende fruitsmaken, maar ook in koffiesmaak of een normale tabak smaak. Zo bepaal jij de smaak van je vape volledig zelf.

Additieven

Een ander middel dat invloed heeft op de smaak van je vape, is het additief. Dit hoef je niet per sé toe te voegen, maar het is wel een mogelijkheid. Door een additief toe te voegen, wordt de smaak van je aroma veel zoeter of frisser. Om dit resultaat te behalen, hoef je slechts enkele druppels toe te voegen aan je e-liquid. 

Atomizer

Het onderdeel dat ervoor zorgt dat jij kan vapen, is de atomizer. Dit is een verwarmingselement, dat het e-liquid omzet in damp. Als jij je vape activeert, zal er spanning van de batterij naar dit element gaan, waardoor het e-liquid verdampt, en jij kan vapen. Een atomizer is dus een belangrijk onderdeel van een vape, want zonder dit onderdeel was het hele proces niet mogelijk.

 

https://www.aromaworld.nl/nl/