HN  web solutions
Image default
Bedrijven

5 redenen waarom uw bedrijf de IT moet uitbesteden

IT is bij veel mensen wel bekend en er kan geen bedrijf meer zonder. IT heeft namelijk te maken met hardware, software, apparatuur en andere technische aspecten van het bedrijf. Het belang van de IT is de afgelopen jaren steeds verder gestegen. Bijna alles gaat tegenwoordig online en als bedrijf kunt u daar natuurlijk niet bij achterblijven. Nu kunt u ervoor kiezen om de IT zelf op te pakken en mensen aan te nemen voor deze functie. Helaas is het niet makkelijk tegenwoordig om goede ITers aan te stellen. Er is een enorme vraag naar IT personeel en het aantal mensen dat geschikt is kan daar niet aan. Naast de problemen om het aannemen van personeel zijn er ook andere problemen die zich voordoen bij het zelf uitvoeren van de IT. Het is daarom dat deze blog is geschreven. Hier worden enkele redenen gegeven waarom het als bedrijf gewoon beter is om de IT uit te besteden, bijvoorbeeld bij NEG-ITSolutions.

Altijd de nieuwste technologie

De ontwikkelingen op technologisch gebied zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en de verwachting is dat dit blijft stijgen. Steeds worden er weer nieuwe apparaten uitgebracht die nog sneller en beter zijn, met meer functies en opties. Als bedrijf wilt u natuurlijk mee met de tijd en ook gebruik kunnen maken van de beste apparatuur. Als u de IT uitbesteed weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van de veranderingen en voorop loopt met de nieuwste technologie. Zo zorgen IT dienstverleners ervoor dat computers en andere apparaten worden vervangen.

Bespaar kosten

Het uitbesteden van de IT gaat u natuurlijk geld kosten, maar op de lange termijn kan het ook kosten besparend zijn. Zo hoeft u niet mensen te betalen die dag en nacht alles in de gaten moeten houden en kunt u zelf en andere meer focussen op de zaken waar geld mee wordt verdient. In de praktijk blijkt dat kleine IT problemen al veel tijd in beslag kunnen nemen, en het is nu eenmaal zo dat tijd geld kost. Met het uitbesteden van IT bespaart u tijd en dus kosten.

Voorkom problemen

Er kunnen zich verschillende problemen zich voordoen met de It apparatuur op het werk. Zo kan het voorkomen dat er een data lek is bij het wegdoen van oude apparaten of dat bepaalde apparatuur het helemaal niet meer doet. Voor ondersteuning kunt u altijd de IT dienstverleners bellen die dan ook nog met professioneel advies komen over andere mogelijke behulpzame diensten. Voor data lekken zijn er ook bepaalde diensten te verkrijgen.

3 mooie IT diensten!

Heeft u veel HP computers? Gebruik dan HP hardware as a service. Dit is een dienst die alles in zijn werk zet om het hele proces van nieuwe apparaten kopen, installeren, administreren, wegdoen en vervangen automatisch verloopt. Ideaal om steeds weer de nieuwste apparatuur te hebben. Werknemers krijgen vanzelf namelijk een melding als het apparaat aan vervanging toe is.

Naast deze mooie dienst kunt u ook gebruiken van de dienst data vernietiging of dataverwijdering. Als bedrijf wilt u natuurlijk graag dat datalekken worden voorkomen en er zijn professionele partijen die goed weten hoe de data kan worden vernietigd of worden verwijderd met speciale software. Hier krijgt u dan een certificaat van zodat u kan laten zien dat u de data goed heeft beschermd. De IT dienstverleners komen de apparatuur daarbij ook op locatie ophalen dus kost het u nauwelijks tijd en moeite.

Gaat u verhuizen met het bedrijf? Dan zijn er ook It dienstverleners die dit tot hun rekening nemen. We hebben het dan natuurlijk over het vervoer van de apparaten. Deze dienst heet ook wel werkplek verhuizing en zorgt ervoor dat de apparaten goed worden losgekoppeld, worden vervoerd en vervolgens weer worden geïnstalleerd op de nieuwe locatie.