HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Oude hardware opruimen, wat kan u het schelen?

Misschien kent u het wel, u heeft een kantoorruimte vol met oude devices zoals tablets, laptops, computers en ga zo maar door. De apparaten staan daar maar een beetje te verstoffen en het kan u eigenlijk niet zo heel veel schelen. Dat is erg zonde, want er zijn onwijs veel opties als het gaat om het opruimen van uw oude apparaten. Sommige van deze opties zijn wel aan te raden, andere totaal niet. In ieder geval, het kan u een hoop schelen. Wat dan hoor ik u denken? In dit artikel bespreken we wat het opruimen van uw apparaten u kan schelen.

Het kan u ruimte schelen

Vaak staan de oude apparaten ergens opgeslagen, deze ruimte kunt u uiteraard veel beter benutten op het moment dat deze oude hardware is opgeruimd. Vaak hoeft het opruimen helemaal niet zoveel moeite te kosten als u denkt en binnen no time kunnen er weer mensen aan de slag in de kantoorruimte waar eerst al uw oude apparaten stonden.

Het kan u geld schelen

In sommige gevallen zijn oude apparaten nog geld waard, onwijs handig. Er zijn verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld CTC IT Solutions die uw oude hardware graag opkopen. CTC IT Solutions bepaalt aan de hand van een aantal factoren of uw hardware nog een bepaalde restwaarde vertegenwoordigt en koopt uw oude hardware graag op. Ze komen de hardware zelf ophalen, een win win-situatie voor u. U hoeft uw oude devices niet op te ruimen en u krijgt er ook nog eens een leuk bedrag voor terug.

Datavernietiging, o zo belangrijk

Het is natuurlijk belangrijk dat uw data op veilige wijze wordt vernietigd. Datavernietiging kan op verschillende manieren. Er zijn ook een hoop manieren waarvan mensen denken dat het werkt, echter zijn dit vaak fabeltjes. Laten we beginnen met een manier die absoluut niet werkt. Stel u kiest ervoor uw oude hardware te verkopen of weg te geven en u denkt er goed aan te doen door de devices te resetten naar fabrieksinstellingen dan helpen wij u graag uit die droom. Bij een reset naar fabrieksinstellingen lijkt het er vaak op dat alle data is verwijderd, echter blijven er nog een hoop sporen van uw gevoelige data over die daardoor zomaar op straat kan komen te liggen. Bij CTC IT Solutions zijn ze gespecialiseerd op het gebied van datavernietiging en kunt u er zeker van zijn dat uw data in veilige handen is. Op deze manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over een mogelijk datalek of andere IT gerelateerde zaken.

Datavernietiging

 

Gerelateerde artikelen

Ingenieurs: Aan het werk om ons leven te verbeteren

De vloer laten egaliseren

Amsterdam heeft baat bij licht en geluid huren