HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij stroomuitval

Energiebedrijven moeten op de hoogte worden gesteld zodra uw service wordt onderbroken en hoe eerder hoe beter. Het is raadzaam om anders aan te nemen en zelf contact op te nemen, zelfs als u denkt dat de storing wijdverbreid is en hoogstwaarschijnlijk is gemeld. Het is waarschijnlijk dat de storing geïsoleerd is en als u het niet meldt, zal niemand anders het doen. Kleine en plaatselijke storingen kunnen het gevolg zijn van omgevallen bomen die tijdens een storm op elektriciteitsleidingen en beschadigde palen terechtkomen. Het kan ook het gevolg zijn van weer gerelateerde apparatuur storingen. Het is altijd aan te raden om de elektriciteitsleverancier zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Wanneer er niet genoeg licht is om een ​​boek te lezen en je urenlang geen tv kunt kijken of spelen op je telefoon of iPad, lijkt misschien het enige verleidelijke alternatief. U moet hem neerleggen om de batterij te beschermen. Bewaar je telefoon totdat je hem nodig hebt. U kunt het nodig hebben voor hulpdiensten als de stroom een ​​paar dagen uitvalt. Zorg ervoor dat u een draagbare telefoon oplader bij de hand heeft voor het geval de batterij van uw reddingslijn leeg raakt. Dit is iets wat je niet mag vergeten als je jezelf er niet van kunt weerhouden je telefoon te gebruiken. Probeer niets in uw stroomonderbreker aan te passen tijdens een stroomstoring. Neem contact op met een elektricien gezocht in Zaandam als u vermoedt dat er iets ongewoons aan uw elektrische installatie is. Mocht u een elektricien Zaandam gezocht hebben, kunt u dat via de link doen.

Wat te doen met uw elektronica tijdens een stroomstoring

Koppel alle apparaten los voordat de storm toeslaat, want een blikseminslag genereert een enorme stroomstoot die uw apparatuur kan beschadigen. Door overal in huis stekkers uit het stopcontact te trekken, bent u mogelijk nog steeds beschermd tegen stroompieken wanneer de stroom weer wordt ingeschakeld, als u het stroomverlies niet had verwacht. Het is meestal een goed idee om dingen los te koppelen, maar er zijn methoden om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Het wordt aanbevolen om een ​​overspanningsbeveiliging in een elektrisch paneel te installeren.

Wat moet je doen met je koelkast tijdens een stroomstoring?

Je laat koude lucht naar buiten wanneer je de koelkast of vriezer opent. Deze wordt pas weer gekoeld als de elektriciteit is hersteld. Uw koelkast kan uw voedsel minstens vier uur veilig bewaren, dus probeer hem niet te openen tot het absoluut noodzakelijk is. Voedsel in een volle vriezer gaat minimaal 48 uur mee, terwijl een halfvolle vriezer maar 24 uur meegaat. Beschouw uw ijs en bevroren voedsel als ijs pakken die de hele vriezer isoleren en voorkomen dat het apparaat energie verspilt aan het koelen van lege ruimte. Wees voorbereid als er een storm voorspeld is.