HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Kamperen op het dak van je auto? Dit is waarom dat een goed idee is!

Ben je een echte avonturier, dan ga jij vast en zeker vaak kamperen. Vaak is het kampeer-virus met de paplepel ingegoten en ben je vroeger veel gaan kamperen met je familie of met de scouting. Een kampeervakantie is namelijk heerlijk even niksen, waarbij je enkel voorzien bent van de basisvoorzieningen. Als je een echte avonturier bent, dan kun je tegenwoordig ook kamperen met auto tenten. Een autotent? Wat is dat? Dit is een tent dat steeds meer populariteit wint. Niet gek ook, want je plaatst letterlijk de tent boven op het dak van de auto en je slaapt hogerop. Hoe leuk is dat! In dit artikel vertellen we je alles over deze rage en waarom jij het zou moeten proberen.

Hoe werkt het precies?

We geven je graag een beeld van de werking van de autotent, ook wel bekend onder de naam daktent. Het is een tent die heel gemakkelijk op te zetten is. Je hebt een daktent nodig, die ongeveer 60 kilogram weegt, die je met twee personen op de auto tilt. Deze auto tenten kunnen gemakkelijk met bouten bevestigd worden aan de dakdragers. In principe ben je dan, nadat je de koelboxen en kampeerspullen in de auto hebt gezet, klaar voor vertrek. Wanneer je aankomt op je favoriete kampeer plek, dan kun je daktent gewoonweg uitvouwen en je bent klaar om te genieten.

De voordelen

Klinkt natuurlijk heel leuk, maar er zullen wel allerlei nadelen aan zitten, toch? Nee, in principe heeft een autotent vooral voordelen. Naast dat het er ontzettend gaaf uit ziet, heeft het ook andere voordelen waar je misschien niet zo snel aan gedacht had. Deze hebben we onderstaand voor je opgesomd.

Hoog en droog

Auto tenten, zijn dus bevestigd op je auto, waardoor je dus slaapt op het dak van je auto. Naast dat je een mooi uitzicht hebt lig je ook droog. De ondergrond is niet, zoals vaak met kamperen, nat en modderig. Doordat de onderkant van de tent droog blijft slaap je warm en comfortabel.

Snel

In principe kan de hoes die over de daktent heen zit ervan afgehaald worden, waarnaar de tent uitgeklapt kan worden in een simpele beweging. Je kan het trappetje vastgemaakt aan de tent vastpakken om daarmee de tent open te vouwen. De tijd van haringen en tentstokken is dus verleden tijd.

https://www.daktentvakantie.nl/