HN  web solutions
Image default
Beauty en verzorging

Experts delen de beste manieren om ‘bacne’-littekens te behandelen

Naast mee-eters en mee-eters is er nog een ander type acne dat vaak op het lichaam voorkomt: de zogenaamde “bacne” of “rugacne”. Dit type huidaandoening wordt vaak veroorzaakt door een overproductie van transpiratie, overmatige olieproductie en dode huidcellen in de buurt van haarfollikels. Bacne kan irritant, gênant en soms pijnlijk zijn voor degenen die aan deze aandoening lijden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om bacne te behandelen.

Als het gaat om het behandelen van acne – vooral op de rug, borst en schouders – is het belangrijk om zowel interne als externe factoren aan te pakken. “Jezelf voeden met volwaardige voedingsbronnen, kiezen voor biologisch fruit, groenten en eiwitbronnen zonder hormonen en antibiotica, evenals het beperken of vermijden van verwerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers kan zeer nuttig zijn voor ‘bacne’,” voegt de Korean skincare “Veel water drinken en alcohol, frisdrank met een smaakje (zelfs dieet) en geconcentreerde sappen vermijden, zijn ook voedingskeuzes die nuttig kunnen zijn bij het bestrijden van truncal acne.”

Acnelittekens, of “bacne”, zijn het resultaat van wonden bovenop laesies en kunnen variëren van diepe inkepingen tot kleinere vlekken met bultjes. Ze komen vaak voor bij tieners en jonge volwassenen, maar zijn niet beperkt tot deze groepen. De beste manier om ze te voorkomen is de huid regelmatig te reinigen, ontstekingen te verminderen en te begrijpen hoe verschillende geneesmiddelen werken.

Onze experts raden aan om onder de douche een loofah of scrubhandschoenen te gebruiken met een zacht exfoliërend reinigingsmiddel. “Zorg ervoor dat je de huid niet te agressief scrubt,” adviseert Dr. Wu, omdat dit de vochtbarrière van de huid aantast en leidt tot irritatie en mogelijk nog meer acne op de lange termijn. Je haar vastbinden en van je rug houden, douchen na het sporten en regelmatig scrubben met een alfahydroxy- of bètahydroxyzuur kunnen ook helpen om acne op de rug te voorkomen. Uw rug dagelijks wassen met een benzoylperoxide reinigingsmiddel is ook effectief.

Probeer de producten die de experts hebben getest en aanbevelen, zoals de COSRX low pH Good Morning Gel Cleanser, die licht is en geen residu achterlaat. Het is veilig te gebruiken voor elk huidtype en helpt poriën te ontstoppen terwijl het zachtjes exfolieert. Breng het product rechtstreeks aan op de vochtige huid en masseer uw gezicht gedurende 30 seconden met ronddraaiende bewegingen in. Afspoelen met warm water en droogdeppen.