HN  web solutions
Image default
Beauty en verzorging

Zonnebrandcrèmes vergelijken

Een van de meest essentiële items voor een dagje genieten van de zon is zonnebrand. Zonder deze crème raak je erg snel verbrand. Een verbrande huid is niet alleen rood, maar ook heel irriterend en kan zelfs huidkanker veroorzaken. Door zonnebrand aan te brengen op je huid wordt het proces van verkleuren langzamer gemaakt omdat de Uv-straling van het zonlicht wordt geblokkeerd. Als je een dag aan het strand gaat liggen of gaat genieten van de zon in de achtertuin is het dus wel echt verstandig om je in te smeren. Welke zonnebrand moet je gebruiken? Door te vergelijken kom je tot de juiste zonnebrand!

De verschillende soorten zonnebrandcrème 

Bijna iedereen is wel bekend met de SPF-waarde die op de flesjes van zonnebrand staan. Je hebt zonnebrand met een SPF 15, 20, 30 en 50 waarde. De SPF geeft aan hoe goed je huid tegen de Uv-straling wordt beschermd. Bij een SPF-waarde van 15 is dit bijvoorbeeld ‘maar’ 93% en bij een SPF-waarde van 50 is het 98%. De keuze die je maakt is afhankelijk van je huidtype. 

De SPF-waarde is voor elk product hetzelfde. Het is dus niet dat als je een goedkopere zonnebrand koopt dat deze minder goed beschermd. Toch kan er een erg groot verschil zitten tussen de prijzen van deze producten. Deze prijs wordt bepaald door de samenstelling van de zonnebrand. Zo heeft een zonnebrand bijvoorbeeld toegevoegde parfum die ervoor zorgt dat het lekker ruikt, en de andere zonnebrand is zo gemaakt om irritaties en allergieën te voorkomen door bepaalde E-nummers en filters weg te laten. 

Bij zonnebrandcrème voor het gezicht is dit vooral belangrijk. Je gezicht is een heel gevoelige plek waar je het liefst irritaties en uitslagen wilt voorkomen. Door te kijken naar de goede en slechte filters in een product en de toegevoegde stoffen kan je dit voorkomen. Zonnebrandcrème voor het gezicht is te vinden in alle mogelijke factoren maar de prijzen kunnen erg ver uit elkaar liggen. Een goedkope zonnebrand werkt even goed als een duurdere, maar het is dus verstandig om rekening te houden met je huid en de stoffen die in de zonnebrand zitten. 

Hoe je het best beschermd tegen de zon

Schade die de zon aanricht kan voorkomen worden door zonnebrand. Door dagelijks minimaal een SPF 15 zonnebrand aan te brengen is je huid optimaal beschermd. Ga je een dagje in de zon liggen? Dan is het aan te raden om je goed in te smeren. Gebruik niet te weinig zonnebrand en smeer jezelf opnieuw in om de twee uur. Het beste is om uit de zon te blijven wanneer de Uv-straling van de zon het meest is. Dit is tussen de middaguren, tussen 11.00 en 15.00. Je huid beschermen tegen de zon is belangrijk. Lees er meer over op deze website.

https://www.dr-jetskeultee.nl/