HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Astmapatiënten

Het is een ziekte die vaak voorkomt in Nederland; Astma. Astma is een ziekte in je longen. De ziekte ontwikkelt zich normaal gesproken als je nog een kind bent, maar het kan zich ook pas ontwikkelen in je volwassen jaren. Astma zorgt ervoor dat je longen niet genoeg ruimte maken om zuurstof in te ademen. Bij een normaal persoon is het vanzelfsprekend dat de longen wijd opengaan bij het ademen halen, bij astmapatiënten helaas niet. Gelukkig zijn er wel een paar oplossingen om de klachten te verminderen.

 

 

Oplossingen tegen astma; ademhaling controleren

Een astmapatiënt moet aan veel dingen denken; controleren ademhaling, zuurstof innemen en goed kijken welke activiteiten wel gaan en die niet gaan. Nu zijn er een paar voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat de astma minder wordt. Een voorbeeld hiervan is de avocado. Als je astma hebt én een notenallergie, dan is een avocado een geode oplossing! Ook appels zorgen voor een betere ademhaling, dit product bevat namelijk veel bio-flavonoïden. Deze stoffen zorgen ervoor dat je longen wijder opengaan met ademhalen. Tevens is gember ook een goed product, specialisten zeggen dat gember ontstekingsremmende stoffen bevatten, die astma kunnen behandelen.

 

Topsport met astma

Het blijkt dat sporten met astma goede gevolgen heeft. Het versterkt namelijk de ademhalingsspieren en de longinhoud neemt ook toe. Dit zorgt er dus voor dat je minder benauwd wordt en dus langer een activiteit kunt doen. Het is wel heel erg belangrijk dat je een goede warming up en een geode cooling down hebt na en voor het sporten. Ook kun je medicijnen gebruiken die de longen iets wijder maken, dit kan bijvoorbeeld een zuurstofpompje zijn. Als je een buitensport beoefend is het belangrijk dat je oplet met hooikoorts, hooikoorts is een ziekte waarbij je allergisch bent voor pollen in de lucht. En van de reacties kan zijn dat je keelontsteking krijgt, opgezwollen ogen en verkouden wordt. Dit is geen goede combinatie natuurlijk met astma. Let hier in de toekomst dus goed op en zorg dat je je medicijnen altijd bij de hand hebt!

https://buteyko-limburg.nl/controle-ademhaling/