HN  web solutions
Image default
Gezondheid

Vakantie voorbij, nu aan de sappenkuur

 

Na de ijsjes, pizza’s, wijntjes, cocktails, gevulde broodjes, barbeques, patatjes, is het tijd om met een sappenkuur te beginnen. Afgelopen met allerlei slechte dingen in je lichaam te stoppen, met allemaal suikers, vetten, koolhydraten, en noem maar op wat voor slechts, tijd om de boel es te reinigen van binnen. We gaan aan de sappenkuur, en gaan zo alle foute voedingsmiddelen uit ons lichaam verwijderen. Een sappenkuur kun je een week doen, maar ook langer. Of met tussenpozen. Het is een grote schoonmaak voor je ingewanden, die zullen vast even protesteren want het is nogal een overgang, van een pizza Carbonara naar een sappenkuur, maar het moet gewoon even, als je goed voor jezelf wilt zorgen.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Een sappenkuur is, het woord zegt het al, een vloeibare kuur, bestaande uit vruchtensappen en groentesappen. Daar griezel je nu misschien wel van, maar er zijn hele verrassende en heerlijke combinaties te maken in je blender, en door het verwerkte fruit is het ook wat zoetig. Je zult merken dat je er echt een verzadigd gevoel van krijgt. Maar, natuurlijk moet je lichaam afkicken van de ongezonde happen. En je geest ook. Het is echt een verslaving waar je mee moet stoppen, wil je goed voor jezelf zorgen. Een kuur is best heftig, maar daarna, als je lichaam schoongespoeld is, kun je voorzichtig weer normaal gaan eten. Maar dan wel gezond, dus van niks teveel. Behalve van verse groenten, daar kun je best veel van eten. En het vult ook goed.

Je krijgt een handig overzicht mee welke sapdrankjes je kunt maken, welke combinaties er mogelijk zijn. Ze zijn echt allemaal prima in te nemen. Anders gewoon ogen dicht en neus dichtknijpen. Het is tenslotte voor het goede doel, jouw gezondheid, jouw lichaam.