HN  web solutions
Image default
Dienstverlening

Wat te doen wanneer u last heeft van haaruitval

Op het moment dat u last heeft van een vorm van haaruitval is het prettig om te weten hoe u dit het beste aan kunt pakken. Het vaststellen van de oorzaak is hierbij een belangrijke eerste stap. De oorzaken van haaruitval kunnen zeer uiteenlopend zijn. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een erfelijke aanleg. Heeft bijvoorbeeld uw vader of moeder last van haaruitval? Dan is de kans groot dat uw haaruitval bij een van hen vandaan komt. Naast erfelijkheid, is een hormonale afwijking ook vaak de reden van de uitval van haar. Ook een allergie, bestraling, chemotherapie, stress en het gebruik van geneesmiddelen kunnen een oorzaak van haaruitval zijn.

Er zijn diverse typen haaruitval

Naast verschillende typen haaruitval zijn er ook diverse soorten haarproblemen waar u mee te maken kunt krijgen. Het kan hierbij gaan om haaruitval, overbeharing, het krijgen van grijs haar of het hebben van dun, droog, vet of futloos haar. Iedere soort brengt zijn eigen aspecten met zich mee. Regelmatig worden er dan ook nieuwe behandelingen ontwikkeld om haarproblemen bestrijden. Een behandeling die aan populariteit wint is mesotherapie. Haaruitval kan worden gestabiliseerd en bestaand haar kan sterker worden gemaakt. Dankzij deze therapie wordt een gezonde haargroei gestimuleerd.

Test uw haaruitval online

Heeft u last van haaruitval en wilt u een indicatie van uw haarsituatie laten maken? Doe dan de online test van De Haarstichting. Deze gespecialiseerde onderneming is een expert op het gebied van haaruitval en -problemen. De korte online test op de website van De Haarstichting kunnen gebruikt worden als een simpele afspiegeling van uw haarsituatie. De uitslagen van deze test zijn bedoeld voor uw eigen gebruik en worden dus niet gedeeld met anderen. Bij De Haarstichting kunt u tevens terecht voor al uw andere vragen over haar. Deze professionals hebben een brede kennis van alles wat met haar te maken heeft!