HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Waar wordt een matras van gemaakt?

Je slaapt er elke nacht op, hebt elke uithoek wel eens gevoeld en kijkt er elke dag weer naar uit om ervan gebruik te maken. Een matras wordt veel gebruikt en moet van goede kwaliteit zijn om je nachtrust optimaal te bevorderen. Ook zorgt een goede samenstelling ervoor dat je geen klachten krijgt, wat essentieel is om goed voor de dag te komen. Maar waar wordt een matras eigenlijk van gemaakt?

Soorten matrassen

Een matras kan van veel verschillende materialen gemaakt zijn, waarbij de volgende soorten het meest voorkomend zijn.

1. Binnenvering

Binnen deze categorie zijn twee soorten, waarbij de eerste soort de Bonell vering is. Dit type bestaat uit losse veren die onderling met elkaar verbonden zijn door middel van een spiraalveer. De pocketvering, de tweede soort, bestaat ook uit losse veren, maar om iedere veer zit een zak. Een binnenveringsmatras kan wat harder aanvoelen dan andere type matrassen, maar je kunt het comfortabeler en zachter maken door een toplaag erop te leggen.

2. Koudschuim

De tweede soort is koudschuim, ook wel HR-schuim genoemd, wat staat voor High Resilience en dus een hoge veerkrachtigheid. In het matras zit namelijk een open celstructuur, waardoor er een hoge vochtdoorlatendheid is. Koudschuim kan als matras en toplaag gebruikt worden.

3. Latex

Er zijn ook twee soorten latexmatras soorten, namelijk gemaakt van natuurrubber en synthetisch rubber. De eerste variant wordt gemaakt van het sap van een rubberboom en de tweede van aardolie. Latexmatrassen bieden veel ondersteuning voor het lichaam, doordat er veel luchtbellen in het materiaal zitten. Echter, de matrassen worden soms wel als warm ervaren. Klinkt dit aantrekkelijk? Dan is een natuurlijk latex matras kopen van Una Matras misschien iets voor jou!

4. Polyether

Dit type bestaat uit polyetherschuim, wat een gesloten celstructuur heeft. Hierdoor is er een lage vochtdoorlatendheid en het matras kan zo broeierig en warm aanvoelen. Het zijn relatief goedkope matrassen, maar worden meestal niet vanwege het hoge comfort gekocht.

5. Traagschuim

De laatste soort is gemaakt van traagschuim, wat bestaat uit polyurethaan. Het matras vormt zich naar het lichaam van de gebruiker en verdeelt de druk, wat erg comfortabel aanvoelt. Tevens zit er een open celstructuur in, waardoor veel ventilatie plaatsvindt.

 

Gerelateerde artikelen

De uitstraling van een deurklink

Sloten met SKG3 keurmerk

Hoe wordt een dakopbouw geplaatst?