HN  web solutions
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van kalkvrij water?

Water uit de kraan wordt tegenwoordig her en der gepromoot. Het is veel goedkoper dan flessenwater. Maar wat met het kalk in je leidingwater? Wat als je nu eens water zonder kalk zou hebben door een waterontharder van Soft Water Systems aan te schaffen? Ontdek hieronder de vele voordelen van kalkvrij water.

Weg met de kalkaanslag

Na verloop van tijd gaat het kalk uit het water zich afzetten op bijvoorbeeld keuken- en badkamerkranen. Gevaarlijk is dit niet, maar het ziet er wel onfris uit. Dus wil je dit verwijderen, maar dit kost veel tijd en energie. Met kalkvrij water daarentegen heb je veel minder poetswerk. Ook gaat je vaat veel meer glanzen, want kalkaanslag op bestek, servies en glazen is voortaan verleden tijd.

Lekker

Drink je vaak kraanwater? Test dan eens het verschil tussen kalkrijk en kalkvrij water. Je zult merken dat water zonder kalk veel lekkerder smaakt. De smaak wordt puur en dit smaak je ook in zaken die op basis van water worden bereid zoals koffie, thee en limonade.

Mild voor je apparaten

Kalkaanslag is een echte boosdoener, waardoor huishoudapparaten sneller gaan verslijten. Door te kiezen voor zacht water, gaan je apparaten veel langer mee. De kost van een waterontharder heb je algauw teruggewonnen. Je zult merken dat je energierekening lager is, want door kalkdeeltjes verloopt het opwarmen van je toestellen een stuk trager.

Goed voor huid en haar

Kalkrijk water droogt je huid snel uit. Je hebt er dus alle baat bij, vooral als je een gevoelige huid hebt en/of last hebt van eczeem, om je te wassen met kalkvrij water. En je haren worden er heerlijk soepel en zacht door en glanzen ook meer.

Zachte was

Gebruik je ontkalkt water voor de was, dan merk je algauw dat je was heel zacht uit je machine komt. Zo zacht zelfs dat een wasverzachter haast niet meer nodig is. Zachter water vergt ook minder wasmiddel. En beide zijn dan weer goed voor het milieu, want er komen minder chemicaliën terecht in het rioolwater. Nog een pluspunt: je kleren vervagen minder snel en gaan langer mee.

 

Overtuigd van de vele voordelen van kalkvrij water? Haal ‘m dan maar snel in huis, die waterontharder.