HN  web solutions
Image default
Meubels

Welke soort rugleuning kies jij voor je bureaustoel?

Een goede bureaustoel kopen voor je thuiswerkplek is natuurlijk belangrijk. Je zal vele uren achter je bureau moeten werken en dus is het goed om een juiste zithouding aan te nemen. Het is daarom dat steeds meer mensen kiezen voor ergonomische bureaustoelen, maar veel normale bureaustoelen zijn ook prima om te gebruiken. Tegenwoordig worden bureaustoelen steeds luxer en dit heeft ook betekent dat er verschillende soorten mechanismes zijn voor de rugleuning van de bureaustoelen. Verder in deze blog worden deze mechanismes benoemd en verder toegelicht. Ook wordt er meer verteld over welk materiaal de rugleuning moet zijn.  

Schommelmechanisme

Met een schommelmechanisme kan de rugleuning van de bureaustoel naar achter worden gebogen, maar blijft de zitting op dezelfde plek. Dit betekent dat je dus alleen de rugleuning kan kantelen. Dit is het mechanisme die het vaakst te zien is bij bureaustoelen. Deze eenvoud is prima om te gebruiken en is in veel gevallen goedkoper dan de andere twee mechanismes.

Permanent-contactmechanisme

Dit mechanisme biedt een rugleuning die beweegbaar baar is en waar de zitting niet van plek verandert. Dit betekent in hetzelfde als het schommelmechanisme, alleen kan je met deze bureaustoelen de rugleuning vast stellen. Zo kan je er dus voor kiezen om rechtop te zitten of achterover te zitten.

Syndroommechanisme

Bij het syndroommechanisme beweegt de zitting van de bureaustoel mee met de rugleuning. Dit betekent dat als je achterover leunt op de stoel je dus ook je kont en je benen naar achter zitten. Dit mechanisme geeft je de mogelijkheid om zeer comfortabel te kunnen zitten. Zo kan je ook makkelijk even pauze nemen en even wat relaxter zitten. Het is niet ideaal voor de actieve werkhouding. Daarvoor zijn die andere twee mechanismes ook al prima.

Materiaal rugleuning

Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten materialen voor de bekleding van een bureaustoel. Zo heb je een mesh netweave, een leren bekleding en een stoffen bekleding als keuzes. Deze materialen hebben allen hun voor- en nadelen. Een mesh netweave is een soort van gaas en heeft als voordeel dat het zeer ventilerend is en perfect is voor mensen die nog wel is willen zweten. Het nadeel is wel dat deze stof sneller kan uitrekken. Een stoffen bekleding staat bekend als een dikke bekleding. Dit heeft als voordeel dat je rug betere ondersteuning krijgt, maar heeft als nadeel dat het minder goed ventileert. De laatste soort is de leren bekleding. Deze bekleding zit zeer comfortabel en is daarbij ook hygiënisch. Daarbij is de levensduur langer en geeft het een luxe uitstraling. Nadeel is wel dat het product niet echt diervriendelijk is, en dat de prijs van deze stoelen ook vaak hoger ligt dan bij de andere twee materialen.