HN  web solutions
Image default
Gezondheid

Versleten gebit voorkomen

De beste tandarts in Goes denkt graag met je mee als je weet van jezelf dat je wel eens kan knarsetanden. Veel mensen doen dit echter ook in hun slaap en hebben het dus niet door. Het kan zo zijn dat je partner je er op wijst, in dat geval is het slim om even met de tandarts te overleggen wat je moet doen. Als jij of iemand anders niet weet dat je knarsetandt, dan zou het zo kunnen zijn dat het al zichtbaar is in je gebit. Je laat namelijk je tanden slijten dus als dit al een tijdje gaande is dan kan de tandarts in Goes dit zien tijdens de controle.

Wat moet ik doen?

Wat dan handig is om te doen is om gips te happen zodat de tandarts in Goes jouw exacte gebit voor zich heeft. Aan de hand hiervan kan er een gebitje voor je gemaakt worden. Deze past dan precies om je tanden heen en werkt beschermend. Als je dan knarsetandt dan beschadig je niet je tanden, maar het bitje en dat is natuurlijk geen probleem. Dit bitje kan je voor het slapen in doen en als je wakker wordt weer uit doen. Het is belangrijk dat je hem dan even schoonmaakt, dat kan erg eenvoudig. Je kan hem gewoon poetsen met je borstel.

Wordt geregeld

Dit bitje kan de tandarts in Goes in verschillende kleuren laten maken. Wanneer het gaat om volwassen is hij meestal doorzichtig, niet zo bijzonder of opvallend dus. Voor kinderen kan het soms erg vervelend zijn om met een bitje te leren slapen. Ze schamen zich ervoor of vinden het er stom uitziet. In dat geval kan je dus met je kind overleggen of ze iets weten om het leuker te maken. Misschien vindt hij het wel vet als het bitje groen of blauw gemaakt kan worden. Als dit het geval is kan je dat overleggen met de tandarts in Goes.