HN  web solutions
Image default
Aanbiedingen

De sterke en zwakke punten van aluminium en houten jaloezieën

Jaloezieën geven een stijlvolle uitstraling aan elk raam. Ze zijn ook een uitstekende keuze als je raambekleding wilt die er verfijnd en subtiel uitziet en tegelijk heel functioneel is. Nadat je besloten hebt dat jaloezieën perfect passen, blijf je nog met een heleboel verschillende keuzemogelijkheden zitten. De keuze tussen de verschillende jaloezieën hangt vaak af van persoonlijke voorkeur en van de grootte van het raam. Voor de perfecte duurzaamheid is echter ook het materiaal dat voor de jaloezieën gekozen wordt van groot belang. Omdat er een ruime keuze aan materialen is van kunststof, aluminium, houten en zelfs bamboe jaloezieën, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je keuze op valt. Tijdens het kopen van jaloezieën zijn aluminium en hout de twee populaire materialen die je vaak tegenkomt. Hoewel de houten jaloezieën er misschien aantrekkelijk en elegant uitzien, zijn er een aantal redenen waarom aluminium jaloezieën enorm populair zijn. Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor ramen van elke grootte, zijn eenvoudiger te bedienen dan houten jaloezieën, en zijn er in veel verschillende soorten en kleuren.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn zoals de naam al zegt van aluminium gemaakt. Deze jaloezieën zijn er in talloze opties van kleuren. Ze zijn de beste keuze voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, omdat ze niet kromtrekken van overtollig vocht. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Hier onder staan een aantal sterke kenmerken van aluminium jaloezieën.

Sterk en vochtbestendig

De mate waarin een jaloezie bestand is tegen vocht bepaalt of ze in een bepaalde kamer kunnen worden opgehangen. Aluminium jaloezieën zullen niet roesten, omdat het metalen oppervlak met aluminiumoxide is vastgezet. Dit maakt ze geschikt voor bijkeukens, keukens, en badkamers, en ook voor veel andere kamers. Aluminium is zeer duurzaam en vervormbaar met dank aan zijn lichte gewicht. 

Milieuvriendelijk

Het proces dat wordt toegepast om het aluminiummetaal te winnen is zeer milieuvriendelijk in vergelijking met dat van andere metalen. Ook kan aluminium gerecycled worden. Als gevolg daarvan zijn aluminium jaloezieën een milieuvriendelijke en duurzame optie.

Duurzaamheid

Aluminium jaloezieën zijn zeer duurzaam van aard omdat ze niet worden aangetast door de veranderingen van het klimaat en temperaturen. Aluminium jaloezieën kunnen roestbestendig gemaakt worden met de juiste stroomcoating. Ze kunnen gebruikt worden in fabrieken en magazijnen omdat ze niet kwetsbaar zijn voor vochtigheid en hitte door dampen en rook. Ze bezitten het ingebouwde vermogen om dergelijke omstandigheden te verdragen zonder onder druk te breken.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn van echt hout gemaakt en hebben een warme en sfeervolle uitstraling. De meeste klanten kiezen jaloezieën van echt hout voor de fijne kwaliteit die houten jaloezieën aan elke ruimte bieden. Deze jaloezieën hebben een prachtige fijne nerfstructuur met duidelijke details. Houten jaloezieën bieden uitstekende isolatie door de stevige houtconstructie. Heeft je huis speciaal gebeitste houten lijsten of ben je van plan je meubels bij elkaar te laten passen, dan zijn houten jaloezieën verkrijgbaar in diverse kleuren.

Kenmerken van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een klassieke keuze. Ze zijn opgebouwd uit verschillende horizontale houten lamellen die verbonden zijn in een systeem. Dit opent en sluit de jaloezie in de gewenste stand, terwijl het tuimelen van de lamellen afhangt van de hoeveelheid schaduw en licht die je nodig hebt. Houten jaloezieën worden meestal gemaakt van eikenhout, lindenhout, grenenhout, en andere houtsoorten. Afhankelijk van het soort houten jaloezieën dat je kiest, heb je een ruime keuze uit verschillende soorten behang en verf waarmee je de ruimte nog meer sfeer geeft.

Snel en eenvoudig

Houten jaloezieën zijn relatief eenvoudig op te meten, te bestellen, en te plaatsen. Ook zijn houten jaloezieën eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, zodat ze er uitzonderlijk uitzien en tegelijk ook in de toekomst perfect functioneren. 

Zeer duurzaam

Als het op duurzaamheid aankomt, zijn houten jaloezieën van goede kwaliteit een praktische optie. Hoewel het hout licht van gewicht is, zijn ze toch slijtvast en gaan ze lang mee. Dat gezegd hebbende, kan vocht ervoor zorgen dat houten jaloezieën gaan kromtrekken of vervormen. Om die reden zijn houten jaloezieën niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens of badkamers.

Goede isolatie

Hout is een uitzonderlijke isolator. Dit houdt in dat houten jaloezieën de warmte ‘s zomers buiten houden en ‘s winters binnen het huis, terwijl ze het hele jaar door een optimale temperatuur behouden. Dit helpt om op je energierekeningen te besparen, want je hebt minder airconditioning en centrale verwarming nodig.

https://www.raamdecoratie.com