HN  web solutions
Image default
Marketing

Hoe begin je een webshop?

Heb jij een goedlopend product en verkoop je dit nog niet online? Dat is een gemiste kans! Steeds meer klanten beginnen hun zoektocht online en vinden daar ook wat ze zoeken, zonder dat ze hiervoor naar een fysieke winkel gaan. Weet je niet hoe je moet beginnen met een eigen webshop? Lees dan snel verder!

Wat is een webshop?

Heel simpel gezegd is een webshop een website met winkelmogelijkheden. Dus in plaats van alleen maar productinformatie en contactgegevens op een pagina delen, kunnen ze direct het product in een fictief winkelmandje plaatsen en online bestellen en afrekenen. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld veel kleding online verkocht. Zo is Zalando een wereldwijd bekende webshopwinkel voor kleding.

Zo begin je een eigen webshop

Om een webshop te beginnen heb je in eerste instantie een product of meerdere producten nodig die je wilt verkopen. Zodra je dit hebt begin je met het maken van een website met daarbij een webshop. Allereerst dien je een domeinnaam te registreren en een hostingpakket af te sluiten. Wanneer dit geregeld is, dien je een CMS te regelen. Websites worden gemaakt in een Content Mangement Systeem (CMS). Zo zijn WordPress, Drupal en Magento bekende CMS-programma’s. De meeste website zijn gemaakt in WordPress. Een webshop is een onderdeel van de website. WooCommerce is een veelgebruikte plugin voor een webshop. Een alternatief is Shopify. Wanneer je een keuze gemaakt hebt, is het belangrijk op je website en webshop te vullen. Nette, professionele productafbeeldingen en productteksten zijn hiervoor belangrijk. Naast fijn leesbare productteksten is het ook belangrijk dat de teksten geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. Ook wel SEO genoemd. Hoe beter vindbaar je in de zoekmachines bent, hoe meer bezoekers jij naar je website weet te trekken. Hoe meer bezoekers, hoe grotere kans op een hogere omzet.

Webshop laten maken

Een webshop maken is niet moeilijk. Een goedwerkende webshop, die goed gevonden wordt daarentegen wel. Om zeker te zijn van een goede webshop die voldoet aan de laatste eisen en een verpletterende indruk achterlaat bij de klanten, kan je er ook voor kiezen om dit uit te besteden en je webshop laten maken door een expert. Omdat je niet altijd alle kennis in huis hebt en je webshop toch je visitekaartje is, is het advies om een webshop of website laten maken in plaats van dit zelf te doen. Door dit over te laten aan experts, kan jij als ondernemen richten op zaken waar je goed in bent, ondernemen.