HN  web solutions
Image default
Kinderen

Gymkleding voor uw zoon of dochter kopen

Zit uw zoon of dochter op de basisschool en volgt hij/zij het vak gym? Dan is het belangrijk dat u uw kind voorziet van de juiste outfit/materialen. U wilt natuurlijk dat uw zoon of dochter er goed bijloopt in de gymzaal, maar comfortabele sportkleding is nog veel belangrijker. U wilt voorkomen dat de gymkleding die uw kind draagt onprettig is. Om u een beetje te helpen bij het kopen van een gymoutfit en u te voorzien van wat algemene informatie geven we u in dit artikel een aantal tips.

Het juiste schoeisel

We beginnen meteen maar met de belangrijkste tip, dat is namelijk het aanschaffen van goede schoenen. Gymschoenen voor kinderen moeten vaak voldoen aan bepaalde eisen vanuit school. Maar het is ook belangrijk dat u zelf een aantal eisen stelt aan de gymschoenen van uw kind om het uw kind zo comfortabel mogelijk te kunnen maken. Vanuit school is het vaak belangrijk dat uw kind lichte zolen heeft, donkere zolen geven af in de gymzaal en dat is niet wenselijk. Verder is het belangrijk dat u de juiste combinatie vindt tussen stevig en flexibel. Het is namelijk belangrijk dat de schoen de voet steunt en dus stevigheid bevat. Aan de andere kant is het ook wenselijk te beschikken over een flexibele schoen, ideaal als uw kind veel moet rennen. Verder is het belangrijk verschillende schoen aan te schaffen voor binnen en buiten. Op deze manier weet u zeker dat uw kind het vuil van buiten niet meeneemt in de gymzaal, voor de buitenschoenen gelden dezelfde adviezen als voor de binnenschoenen. Als u weet dat uw kind langzaam is met het strikken van de veters kunt u ervoor kiezen schoenen aan te schaffen met klittenband, ontzettend gemakkelijk.

Gym

Bovenkant van de outfit

Voor de bovenkant van de outfit zijn een aantal dingen belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat uw kind een te strak T-shirt of een te strakke trui aanheeft. Dit maakt bewegen niet makkelijk. Ook een oversized pasvorm maakt het sporten niet gemakkelijk, het is hierin belangrijk de juiste tussenweg te vinden. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een dunne stof T-shirt/trui. Als uw kind binnen sport kan een dik T-shirt al snel ontzettend warm worden. Ook wanneer uw kind buiten sport kan een dikke trui al snel veel te warm worden voor tijdens het sporten. U kunt er bij het buiten sporten altijd nog voor kiezen een extra jasje mee te geven voor wanneer het echt koud is.

Onderkant van de outfit

Voor de onderkant van de outfit gelden eigenlijk dezelfde adviezen als voor de bovenkant van de outfit. Verder is het verstandig te kiezen voor een broek zonder zakken, op deze manier voorkomt u dat uw kind een inactieve houding aan zal nemen door zijn/haar handen in de zakken te steken. Een simpele, maar zeer effectieve oplossing om de actieve houding van uw kind te stimuleren. Verder is het belangrijk dat u kiest voor een broek die niet simpel afzakt, kies bijvoorbeeld voor een broek die u aan kunt trekken door middel van touwtjes.