HN  web solutions
Image default
Alarmsysteem

Heb jij hier wel eens afgevraagd hoe een slot werkt?

Wanneer je wel eens in een sleutelgat hebt gekeken dan heb je kunnen zien dat er veel omgaat in een slot. De meeste gebruikers van sloten zijn zich hier niet van bewust.

 

 

Het cilinderslot

Het cilinderslot is een vernuftig stukje techniek dat al duizenden jaren oud is. In de loop der tijd zijn er al veel verschillende soorten sloten ontwikkeld. Maar de meesten bleken onpraktisch of onveilig. In de middeleeuwen waren sleutels vaak enorm en heel zwaar. Deze waren wel veilig maar om de sleutel te verplaatsen was eigenlijk echt heel onpraktisch.
 
Tegenwoordig zijn er ook veel digitale sloten. Dit biedt weer nieuwe mogelijkheden met zich mee waardoor je niet eens een sleutel nodig hebt. Misschien zelfs alleen een code of zelfs een vingerafdruk.
 
 

Kwetsbaarheden in slot systemen

Maar al deze nieuwe systemen hebben ook weer nieuwe kwetsbaarheden. Zo zijn er ook veel computer experts die het als een uitdaging zien om deze digitale sloten te slim af te kunnen zijn. Door kwetsbaarheden in het systeem uit te buiten kunnen deze experts soms de meest geavanceerde sloten openen.
 
Er zijn ook mensen die het als een uitdaging zien om fysieke sloten te kunnen openen. Deze mensen doen het niet met een duister motief. Maar ze vinden het leuk om een slot te kunnen oplossen als een puzzel. Je kunt deze lockpicks gemakkelijk online bestellen op lockpicks.nl

 

Geen realistisch gevaar

Dit is echt geen realistisch gevaar omdat het openen van sloten met lockpicking een stuk lastiger is dan dat de meeste mensen denken. Praktisch gezien is het veel makkelijker om een slot open te forceren met geweld dan met puzzelen. Het open puzzelen van een slot kan namelijk makkelijk dagen in beslag nemen zonder succes.
 
Het is dus echt een bezigheid voor mensen die het openen van sloten als een hobby zien.

https://art-of-lockpicking.com/jgor-lockpicking-interview/