HN  web solutions
Image default
Vervoer en transport

Uw kennis over aanhangers uitbreiden?

Veel mensen rijden met aanhangers, maar weten er eigenlijk zeer weinig van af. Het is handig om een bepaalde kennis te hebben over de aanhangwagen voordat u op stap gaat. Zo komt u nooit voor ongemakken te staan en weet u precies wat te doen in welke situatie. Een aanhanger bestaat natuurlijk uit ontzettend veel onderdelen. Om uw kennis over aanhangers ietwat uit te breiden zijn de populairste en meest belangrijke aanhangeronderdelen voor u op een rijtje gezet.

Het neuswiel

We beginnen met een onmisbaar onderdeel en dat is natuurlijk het neuswiel. Wanneer u rijdt is het van groot belang dat het neuswiel opgedraaid is. Zo voorkomt u ongemakken waarbij uw neuswiel de weg of een hobbel in de weg raakt. Als u het neuswiel niet goed opdraait kan dit weleens gebeuren en dit zorgt voor erg veel schade aan het neuswiel. Op die manier is het neuswiel snel aan vervanging toe en dat is zonde.

De oplooprem

Zonder oplooprem in uw aanhanger heeft u een ontzettend lange remweg, dan zou de aanhanger de auto namelijk vooruit duwen. De oplooprem treedt in werking wanneer deze tegendruk voelt vanuit de auto, bijvoorbeeld als u remt. De aanhanger zal dan mee remmen en dit zal de remweg uiteindelijk ten goede komen. De remweg zal alsnog langer zijn dan u gewend bent zonder aanhanger, maar dankzij de oplooprem is de lengte van uw remweg stukken veiliger. Ook deze kan snel aan vervanging toe zijn, en dan met name de schokdempers (onderdeel van de oplooprem) zijn erg onderhoudsgevoelig. Wanneer u voelt dat de aanhanger begint te bonken tijdens het rijden is het tijd om er eens naar te kijken.

Het belang van verlichting

De verlichting is misschien wel het belangrijkst van alle verschillende onderdelen. Wanneer u niet goed zichtbaar bent in het donker kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Het is daarom altijd verstandig te controleren of de verschillende lichten als remlicht, gevarenlicht, knipperlicht en gewoon licht nog werken. Zo weet u zeker dat u zorgeloos de weg op kunt en dat u zichtbaar ben voor andere verkeersdeelnemers. Buiten uw eigen veiligheid is werkend licht natuurlijk ook gewoon verplicht.

aanhanger

Het controleren van de bandenspanning

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van wat de juiste bandenspanning voor uw aanhanger is. U kunt de bandenspanning dan regelmatig controleren. Niet alleen is dit goed voor uw aanhanger, dit komt ook uw portemonnee ten goede. Wanneer u met de juiste bandenspanning rijdt bespaart dit een hoop brandstof. Zeker met deze benzineprijs is dat een onmisbare tip.

Aanhangeronderdelen kopen?

Een andere onmisbare tip is het hebben van reserveonderdelen, zo voorkomt u ongemakken waarbij u niet meer verder kunt rijden. Zorg daarom dat u altijd een setje reserveonderdelen in uw aanhanger heeft liggen. Voor kwalitatief uitstekende onderdelen, zoals verlichting, kunt u terecht bij aanhangeronderdelenshop. Deze aanbieder heeft een groot aanbod in aanhangerverlichting en andere belangrijke aanhangeronderdelen.