HN  web solutions
Image default
Management

Zelf starten met social media? Waar begin ik dan?

Zelf starten met social media? Waar begin ik dan?

Instagram, TikTok, Facebook, Twitter, Pinterest en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel verschillende social media apps te vinden en ze zijn stuk voor stuk razend populair. Steeds meer mensen vinden hier de perfecte inkomstenbron. Veel jongeren willen dan ook zelf beginnen met het bijhouden van een social media kanaal. Als hobby, of als inkomstenbron. Super leuk natuurlijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Moet je daarbij gebruik maken van een social media tool? Al deze vragen zijn erg begrijpelijk, dus hier geven we snel antwoord op! 

 

Het kiezen van een platform

Er zijn ontzettend veel verschillende social media kanalen te vinden en er is daarom ook voor iedereen iets te vinden. Het belangrijkst is om je te bedenken wat je precies wil uitstralen met jouw kanaal. Heb jij interesse in fotografie en wil je hiermee doorbreken? Kies dan voor een platform waar gebruik wordt gemaakt foto’s. Denk bijvoorbeeld aan Instagram of Pinterest. Hou je meer van het schrijven van korte, snappy tekstjes. Dan is Twitter perfect voor jou! Ben je meer van het actief zijn en ben je gek op bijvoorbeeld dansen? Dan is TikTok perfect! Maak leuke filmpjes tussen de 15 en 30 seconden en zie je fanbase met de dag groeien. 

Het bijhouden van een platform

Het bijhouden van je social media kanaal kan best een pittige opgave zijn. Je moet rekening houden met het maken van genoeg content en je moet ook kunnen inschatten wat goed bij jouw fanbase in de smaak zal vallen. Daarnaast kun je nadenken over of je graag vooruitwerkt, zodat je zeker weet dat je altijd iets te posten hebt, of dat je iedere keer op de dag zelf nieuwe content creëert. Een handige hulp hierbij is een social media tool. Je kunt precies inplannen welke foto je wil plaatsen op welke dag. Daarnaast kun je ook al je content bijhouden voor alle social media kanalen, allemaal in dezelfde app! 

 

 

 

 

https://fellowtool.nl