HN  web solutions
Image default
Electronica en Computers

4 beste laptops voor studenten (2022)

Een laptop is voor veel mensen een cruciaal hulpmiddel. Ondanks de terugkeer van persoonlijke lessen en colleges geldt dit vooral als je een voltijdstudent bent.

Een laptop kan al je academische computerbehoeften aan, inclusief het schrijven van essays, testvoorbereiding en communicatie met klasgenoten en leraren. De overvloed aan opties maakt het echter een uitdaging om te kiezen welk apparaat je moet kopen.

Er is geen pasklare oplossing die aan de behoeften van elke student voldoet; wat iemand van een laptop nodig heeft, hangt sterk af van het onderwerp van zijn studie en zijn vrijetijdsbesteding.

Apple MacBook Air (M1)

De MacBook Air heeft sinds zijn debuut een aantal veranderingen ondergaan, maar de overstap naar Apple’s eigen M1-chip is misschien wel de belangrijkste. Met de M1-chip biedt de nieuwe Air werkelijk ongelooflijke prestaties in een dunne en lichte behuizing, waarbij de batterij aanzienlijk langer meegaat dan bij het Intel-model.

Als je een recent model hebt gebruikt, zul je veel van de functies van de nieuwe MacBook Air kennen dankzij het grotendeels ongewijzigde ontwerp, hoewel het onlangs geïntroduceerde Magic Keyboard een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de vlindertoetsen van het vorige model.

Samsung Galaxy Book 2 360

De Galaxy Book 2 360 is niet duur, wat ongebruikelijk is bij het toevoegen van convertible functionaliteit aan een dunne en lichte laptop. Je kunt een geweldige allrounder met een 360° scharnier kopen voor minder dan 950 euro, wat voor één van de beste Samsung laptops geen geld is.

Het 13,3-inch OLED-scherm, dat touch ondersteunt en een uitstekende, gedetailleerde kijkervaring biedt, is ongetwijfeld het hoogtepunt. Hoewel een 65Wh batterij niet bijzonder indrukwekkend klinkt, zou deze gemakkelijk de hele dag moeten meegaan zonder opladen.
Hoewel een discrete GPU geen optie is, worden de prestaties op peil gehouden door Intel’s CPU’s van de 12e generatie.

Microsoft Surface Laptop Go 2

De tweede generatie van de Surface Laptop Go is een aantrekkelijke compacte optie die is gemaakt met studenten in het achterhoofd. Op dit meer betaalbare prijspunt is het hoogwaardige Surface Laptop-ontwerp van Microsoft nog steeds aanwezig, en de dunne randen van het apparaat geven de indruk veel duurder te zijn. Hoewel de resolutie van het 12,4-inch aanraakscherm lager is dan die van veel laptops, voelt het niet als een compromis als je het eenmaal begint te gebruiken. Hoewel de 11e generatie Intel Core i5 CPU goed presteert, zal 8GB RAM waarschijnlijk meer kosten.