HN  web solutions
Image default
Electronica en Computers

Waar kan je het best drone vliegen?

De beste plekken om met een drone te vliegen

Vliegen met een drone zoals met een DJI Mavic Air zou je natuurlijk het liefst altijd en overal doen. Er zijn echter wel enkele regels opgesteld die duidelijk aangeven wat wel mag en wat juist niet mag. Daarnaast is het echter ook zo dat de ene plek simpelweg leuker is dan de andere. Dat hangt ook deels af van het soort drone waar je mee vliegt. Heb je een drone met camera, dan gaat het al snel over andere plekken dan wanneer je een goedkope drone hebt omdat je pas net begint met het vliegen met drones. Houd hier dus rekening mee als je een drone kopen gaat.

 

Open plekken

Wanneer je pas net begint met het vliegen met drones, dan is het belangrijk dat je daar ook rekening mee houdt. Je schaft bijvoorbeeld een goedkope drone aan die je niet te veel kost wanneer je schade maakt. Je kiest ook voor plekken waar je gemakkelijker kunt leren vliegen dan op andere plekken. Dit zijn vaak open ruimtes waar je gemakkelijk kunt bewegen en veel ruimte om je heen hebt. Hier kan je naar hartenlust alle kanten op en het manoeuvreren met het toestel helemaal onder de knie krijgen. Wanneer dit lukt ben je op de goede weg en kan je over de volgende stap denken.

Drone met camera

Anders wordt het wanneer je een drone met camera bezit. Dan wil je immers natuurlijk de mooiste beelden verzamelen. De foto’s en video’s die je maakt moeten dan echt iets toevoegen. Daar heb je het toestel immers voor aangeschaft. Het is dan ook belangrijk dat je op zoek gaat naar gebieden waar veel te zien is. Er zijn veel natuurgebieden waar je goed doorheen kunt vliegen en waar dit ook is toegestaan. Zo kan je de omgeving vanuit een geheel nieuw oogpunt in beeld brengen en allerlei nieuwe zaken ontdekken. Deze gebieden zijn dus echter aanraders te noemen.

Gebieden die af te raden zijn

Soms zie je ook beelden voorbijkomen die wel heel spectaculair zijn. Het is dan echter altijd wel weer de vraag wie deze beelden gemaakt heeft. Denk bijvoorbeeld aan video’s van een vulkaan die op uitbarsten staat. Wanneer je hier te dichtbij vliegt, dan kan je dit zomaar je drone met camera kosten. Wat dan vooral belangrijk is, is dat je voldoende ervaring met het vliegen met de toestellen hebt. Dit soort beelden zijn dan ook gewoon af te raden. Alleen wanneer je jezelf als een professionele vlieger kunt zien is het een idee om op dit soort beelden te gaan jagen.

Ideale plek

De beste plek is natuurlijk nog altijd de plek waar je geheel vrij kunt zijn en alle kanten op kunt met je drone. Vaak zijn dit toch ook de plekken die wat ruimer opgezet zijn en weinig obstakels in de weg liggen. Tegelijkertijd moet het dan ook nog eens zo zijn dat niemand in de omgeving last van je heeft. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, dan heb je de ideale plek gevonden om te vliegen. Er zijn zeer veel van dit soort plekken te vinden. Daar kan je met groot plezier je hobby uitoefenen.

https://www.dronekiezer.nl/drones/