HN  web solutions
Image default
Hobby en vrije tijd

De aanschaf van een windbuks

U bent van plan een luchtbuks te kopen, maar u heeft er eigenlijk nog helemaal geen verstand van? Dan bent u het juiste artikel aan het lezen! In dit artikel geven we u handige info en een aantal handige tips wat betreft het kopen van een windbuks. Zo kunt u zich vandaag nog gaan oriënteren voor uw eigen nieuwe luchtbuks, ideaal.

Wat is nou eigenlijk een windbuks?

Een windbuks, ander woord voor luchtbuks, is een geweer dat werkt op basis van luchtdruk. Door luchtdruk op te voeren in de loop van het geweer zal de kogel na het overhalen van de trekker de loop op krachtige wijze verlaten. Deze druk kan worden opgebouwd op verschillende manieren zoals het handmatig knikken van de loop of door middel van een persluchttank.

Geweren zijn toch verboden?

Omdat de kracht waarmee deze kogel schiet minder hard is dan bij een daadwerkelijk vuurwapen zijn deze luchtbuksen legaal. Wel is het van groot belang dat het uiterlijk van het geweer niet lijkt op het uiterlijk van een echt vuurwapen, dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook mag de luchtbuks niet zomaar in het openbaar worden gebruikt, ook niet op plekken als het bos. De windbuks mag uitsluitend worden gebruikt op eigen terrein of de schietbaan.

Windbuks

Verschillende soortenluchtbuksen

Zoals net al aangegeven zijn er verschillende manieren van druk opvoeren en dus ook verschillende soorten luchtbuksen. 2 soorten luchtbuks die handmatig moeten worden geladen zijn bijvoorbeeld de knikloopbuks en de luchtbuks met onderspanner. Deze buksen dienen na ieder schot te worden herladen. Houdt u er niet van om uw buks na ieder schot te laden? Dan is de persluchtbuks (PCP buks) misschien wel iets voor u. Deze wordt aangedreven door een persluchttank. Het enige wat u hoeft te doen is het overhalen van de trekker en het af en toe bijvullen van de persluchttank.

Weet wat u in handen heeft

Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over het gebruik van de luchtbuks aangezien deze natuurlijk voor ernstige verwondingen kan zorgen. Het is bijvoorbeeld verstandig de buks nooit op uzelf of anderen te richten, ook al is de buks niet eens geladen. Zorg dat uw omgeving op de hoogte is wanneer u gaat schieten om misverstanden en mogelijke ongelukken te voorkomen. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn wat u kunt aanrichten met een luchtbuks en daar ook naar te handelen. Wees voorzichtig!

Gerelateerde artikelen

Zelf een wetsteen maken